Irish Potato Salad

Detta är en enkel och läcker krämig potatisallad som kan göras på cirka 30 minuter. Servera kylda med dina favoritgrillade kött för en väl avrundad cookout-upplevelse.

Vad du behöver

Hur man gör det

Placera skalade, tvättade och skivade potatis i en stor kruka med saltat vatten och koka i ca 20-22 minuter, eller tills det är ömt. Medan potatisen kokar, laga bacon tills det är skarpt. Överför till en stor tallrik fodrad med pappershandduk och låt avta. Låt bacon svalna i 5-6 minuter före smulning. När potatis är kokta, dränera och sätt i isbad under 10-15 minuter, ta av, dränera igen och skär i mindre kuber.

I en stor plast- eller glasskål kombineras majonnäs, dillpipa, gräddfil, vitlök, grönlök, bacon, salt och svartpeppar. Tillsätt potatis och kasta till kappa. Överföras till en serveringsrätt, täck med plastfolie och lägg i kylskåpet i 2 timmar före servering. Förvara kvarvarande potatisallad i en lufttät behållare i kylskåp i upp till 3 dagar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 321
Totalt fett 27 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 31 mg
Natrium 1 546 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)