Tomahawk Rib-Eye Steak

Om det någonsin fanns en biff som liknade cave-man mat, skulle det vara tomahawk rib-eye. Också kallad en cowboybiff, är tomahawk skuren från mellan 6: e och 12: e ribben av biffkoen och väger mellan 30 och 45 uns. Det är ett ben i ribbenögat, och benet är F- glatt för att ge biffen sitt särpräglade "handtag". Tomahawk-biffen är bäst pan-seared och sedan färdig i ugnen. Strax innan steket vilar, är det bastat med smör, rostad vitlök och färsk timjan för att resultera i en saftig och smaklig köttbit.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F. Torka tomahawk-biffen torr med pappershanddukar och säsong mycket liberalt med koshersalt och nybakad peppar. Låt biffen komma till rumstemperatur.
  2. Under tiden förbereda vitlök. Trim av toppen 1/4 tum av vitlökshuvudet. Drizzle med olivolja, sätt sedan i ett folietält och steka vitlöket i 30 minuter tills kryddnejlika är mjuka. Ta av från ugnen och låt svalna.
  1. Fuktar en pappershandduk och lindar den runt stekens revben, och sedan in aluminiumfolie runt den fuktade pappershandduken. (Detta är ett valfritt steg som steakhouses gör för att ge benet ett fint utseende om hela biffen serveras till en middag.)
  2. Värm 2 msk olivolja över hög värme tills det bara börjar röka i en tung stekpanna eller ugnssäker pan. Lägg tomahawkbiffen i stekpannan och sakta i 1 minut. (Steg tillbaka lite eftersom det kommer att röka och stänk.) Sänk värmen till medelhög och laga biffen i 5 minuter, utan att röra den.
  3. Använd tang och benet som handtag, vrid steken över och laga ytterligare 3 minuter. Överför biffen till ett bakplåt och lägg i ugnen med rostning i 10 minuter. Använd en snabbläs termometer för att mäta stekens inre temperatur - 125 F för medium sällsynt, 135 F för medium. Köttet fortsätter att laga mat medan det vilar och ökar med 5 till 10 grader.
  4. Medan biffen lagar mat, lägg smöret till stekpannan och smälta över medelvärme. Krama de rostade vitlöksklyftorna in i smöret, rör om med en träsked att distribuera, lägg sedan till timjanpigarna.
  5. När biffen är klar, ta den ut ur ugnen och överför den tillbaka till stekpannan. Använd en sked för att basta smöret och vitlök över biffen. Vänd biffen och basta igen. Överför biffen till en skärbräda, tält den med folie och låt den vila 10 minuter.
  6. Om du har lindat benet i den extra pappershandduken och folien, ta bort den nu. Skär biffen, drika sedan med mer smör och vitlök. Eller, om biffen är för en person, smäll bara smöret och vitlök över biffen och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 461
Totalt fett 39 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 74 mg
Natrium 174 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 2 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)