Koreanska Yuja Tea (Yuzu Citron Tea) Recept

Koreanska Yuja Cha (Yuza te) är ett traditionellt koreansk te med citrus och honung som njuter av en återuppkomst som koreaner, och andra söker en hälsosammare livsstil. Det är ganska populärt under vintermånaderna, vilket är meningsfullt eftersom C-vitaminet innehåller kan hjälpa till att bekämpa förkylningar och influensa, som är vanliga på vintern.

I själva verket marknadsförs koreanska Yuja Chai som ett kallt och influensa botemedel. Det finns dock många goda skäl att dricka det utöver dess hjälp för att avvärja vintersjukdomar, eftersom det är ganska gott och törstlös. Det sägs också att hjälpa till med matsmältningsbesvär, undertryck hosta och till och med avlasta hängare.

Yuja tes huvudrediens är yuja-frukten. Det är en citrusfrukter som sträcker sig från gulaktig grön i färg, liknar en citron, till en ljus orange. Den rypaste, bästa frukten kommer att vara orangefärgad. Yuja kan faktiskt vara en hybrid av sur mandarin och Ichang papeda, en form av citrusfrukter som är infödd i sydvästra och västra centrala Kina.

Yuja-frukten växer normalt till ungefär storleken på en liten apelsin, även om några av de största yuja-frukterna kan nå storleken på en liten grapefrukt. De är väldigt aromatiska, med en klart citruslukt. När du skär i en yuja, hittar du den innehåller en mycket sur och torr massa. Smaken är något som tart grapefrukt, även om du borde kunna upptäcka spår av fruktens mandarin apelsinfäderi också.

Enligt Sydkorea turismorganisation, Yuja Cha härrörde långt före 1200-talet. Kung Sejong Great, som ordnade Korea på 1400-talet, var den mest kända förespråkaren.

Koreanska Yuja Cha är väldigt lätt att göra hemma om du kan hitta färsk citron eller yuzu. Om du inte hittar färsk yuja, så kommer många asiatiska livsmedel och nästan alla koreanska marknader att sälja Yuja Chung (Citron Tea Marmalade).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär yuja frukterna tunt och kvarts dem. Låt skalet vara intakt, men ta bort frön.
  2. Lös upp honungen i mycket varmt vatten och gör en tjock sirap.
  3. Lägg yuja fruktskivorna i blandningen, blanda för att kombinera i yuja chung (yuja marmelad).
  4. Förvara i en sluten behållare vid rumstemperatur en dag och förvara sedan i kylskåp.
  5. För att göra te, lösa upp en sked yuja chung i en kopp vatten.

* När du dricker teet äter du också bitar och bitar av yuja-frukt och svamp som kommer dig.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 86
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)