Matzo Ball Soup (Kött, Påsk)

Giora Shimoni kallar sitt recept på matzo-bollsoppa - den judiska komfortmatsklassen - "dumtålig", och det är verkligen ganska enkelt. Hans matzobollar tändas med piskade äggvitorer, men om den tekniken är för noga för dig kan du förenkla sakerna ytterligare genom att byta dem för dessa Za'atar matzo bollar . ( Om du gör dem till påsk och inte använder kitniot , kan du hoppa över za'atar eller blanda i en liten hackad persilja, basilika eller dill.)

Recept Tips

Kycklingsoppa pulver är ett surefire sätt att bumpa smak av en WAN buljong, men det innehåller vanligen MSG , massor av natrium och konstgjorda färgämnen. Om du hellre skulle hoppa över det kan du läka buljongen med vitlök, färsk dill, persilja eller andra favoritväxter. Tillsätt aromaterna tillsammans med grönsakerna, och du kommer troligen att hitta att du inte behöver sopppulver.

Snarare än att använda olja i matzobollarna, kan du använda schmaltz (kycklingfett) som stiger till toppen av soppen när det svalnar. Om du inte har tillräckligt, gör skillnaden med olja.

Kräver matzo bollsoppa, men behöver ett vegetariskt recept? Prova denna no-chicken matzo ball soppa .

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. För soppen, sätt kyckling i en stor sopppanna. Tillsätt tillräckligt kallt vatten för att täcka med 2 tum. Koka upp, minska sedan värmen och låt sjuda, i 20-30 minuter, skumma och kasta skummen som stiger upptill.
 2. Tillsätt morötter, zucchini, selleri, lök, persilja, salt och några grindar av nymalt svartpeppar. Återgå till koka, minska sedan värmen och simma, delvis täckt, i 1-1 / 2 till 2 timmar. Justera kryddan till smak, tillsätt lite kycklingsoppa pulver om så önskas för att förstärka smakerna.
 1. Låt soppen svalna något och kyl sedan tills det är kallt. Sked den stelnade schmaltz (kycklingfett) av soppen. Torka soppan, sätt tillbaka grönsakerna till potten om så önskas, och värm upp igen före servering.

Medan soppan simmar, förbered matzo bollarna

 1. I en stor skål, använd en elektrisk mixer eller roterande hand beaters för att slå äggvitorna tills styva toppar bildar .
 2. I en separat skål, piska ihop äggulorna, oljan och vattnet.
 3. I en tredje stor skål, blanda matzo måltid med salt och peppar. I alternativa tillägg. vik försiktigt äggulansblandningen och matzoh-mjölblandningen i äggvita för att bilda en lätt fast fast deg. Täck och kyla i 1/2 timme.
 4. Ta en stor kruka med vatten till koka. Smaka med lite kycklingsoppa blanda om så önskas.
 5. Med våta händer bildar matzo kulblandningen i bollar om storleken på en valnöt. Släpp försiktigt bollarna i kokande vatten.
 6. Täck krukan, reducera värmen till låg och simma i 1/2 timme, eller tills den är puffad och kokad genom. Ta inte av potten när du lagar mat eftersom det kan orsaka att bollarna faller. Matzo bollar kan förvaras i två dagar en täckt behållare i kylskåp.
 7. För att servera, värm upp kycklingsoppa, spänn matzobollarna från matlagningsvattnet och överför dem till simmeringsoppa. Håll värmen över låg värme tills det är klart att servera.

  Redigerad av Miri Rotkovitz