Za'atar Matzo Balls

Nästa vecka är påskens helgdag och, även om det finns en uppsjö av påsk recept, är den otroliga påsken maten absolut matzo ball soppa. Eftersom ingen mjöl är tillåten vid påsken, är matzo måltid ofta substituerad. Ibland är det en acceptabel substitution och ibland är det lite offra, men matzobollar är ett fall där det inte handlar om substitutionar alls. De är helt enkelt dumplings gjorda av matzo måltid och de är otroligt bra.

Växer upp i New York jag såg massor av Matzo Ballsoppa året runt eftersom det är en häftklammer av någon bra deli, tillsammans med corned beef och en varm pastrami på råg. Vanligtvis är deli-versionen av en matzo-boll stor (som smörgåsarna) och ganska mjuk. Däremot var min mammas hemlagade matzo bollar mer smakfulla men också en touch för fast. Självklart växte jag upp och fick absolut lära mig att göra dem rätt.

För mig är det bra att nå den perfekta konsistensen - en smidgen av bakpulver , en beröring mer vatten än receptet på matzo matlåda ger och en längre kyltid. Om du är orolig för att bakpulveret är ett förtvålningsmedel (förbjudet på Påsk), kommer jag att säga att det är en kemikalie, inte en naturlig förhöjning och min forskning tyder på att det skulle vara bra. Men det är också ett personligt beslut. Mer vatten tillför fukt och en längre kyltid tillåter blandningen att helt absorbera den extra vätskan. När det gäller matlagning är det traditionellt att laga matzobollarna i din favorit kycklingsoppa men jag tycker att de gör soppen molnig och föredrar att laga dem i vatten.

Så bra som matzobollar är på egen hand, har jag alltid letat efter sätt att lägga till lite mer smak med örter eller kryddor. Min go-to har alltid varit dill men första gången jag tillade za'atar var jag knuten till den lilla bumpen i smak. Men du gör dem, oavsett om du är judisk eller inte eller om du firar påsk eller inte, jag uppmanar dig fortfarande att gå och köpa en ruta matzo måltid och göra matzo bollar eftersom de är så bra!

Vad du behöver

Hur man gör det

I en medium skål, vispa ihop ägg och rapsolja. Rör i matzo måltiden, salt, za'atar och bakpulver tills de är väl kombinerade och rör om i vattnet. Observera att blandningen blir mycket lös men kommer att tjockna som den står. Kyl i minst 30 minuter.

Ta en stor kruka med vatten till koka. Scoop ca 1 oz. boll av matzo smeten i vattnet. Skydda, värm till låg och låt sjuda i 30 minuter.

Ta bort de kokta matzobollarna med en slitssked eller spindelfiltret och lägg till soppa.