Matlagning svärdfisk

Svärdfisk är en av de mest mångsidiga fiskarna du hittar köttet skärs i "biffar", vilket gör det idealiskt för grillning och skrynkelse, liksom andra matlagningsmetoder som inte går bra med mer känsliga fiskvarianter. Den mildt söta smaken är perfekt för tillsats av marinader och såser, och den kokta fisken resulterar i en fuktig, något köttliknande konsistens (så länge svärdfiskbiffen inte är överkokta).

Svärdfisk är ett hållbart skaldjur alternativ men har en förhöjd nivå av metyl-kvicksilver, som FDA råder kan vara farligt för unga barn, gravida och ammande kvinnor och kvinnor i fertil ålder. Därför bör dessa grupper undvika att äta svärdfisk.

Gjord för grillen

Svärdfisk säljs alltid som biffar, och köttet är så fast att många ätare utan fisk fiskar gärna det. Denna textur gör också svärdfisk utmärkt för grillning och hjälper till att förhindra att stekarna faller sönder på gallren.

En bra svärdfiskbiff behöver inte mycket mer än en enkel olivoljebaserad marinad, grilltid och lite citron, salt och örter när det serveras. Denna fisk är också en bra bas för en asiatisk marinad eller fruktsalsa. I grund och botten kan du klä upp svärdfisk med en mängd olika smaker så länge de inte övermanar fisken.

När du grillar (eller broiling), laga svärdfisk som du skulle ha en sällsynt biff :

  1. Använd hög värme för att suga utsidan, och låt den vara lite sällsynt i mitten, ca 5 minuter på ena sidan, sedan 2 till 3 minuter på den andra för en tum tjock biff. Den ojämna tiden ger dig en stor sår på ena sidan (den sida du serverar uppåt) medan du inte övercooking svärdfisken.
  2. Du kan ta bort huden (på biffens kant) före eller efter tillagningen, men om du lämnar huden medan du grillar, hjälper det att hålla köttet fuktigt . Ta av det före servering, eftersom huden är gummiaktig.

Andra matlagningsmetoder

Svärdfisk är också en fantastisk stekfisk eftersom den är fast och intakt i buljongen och inte kommer att lösas upp. Använd den som en komponent i något som Cioppino eller en annan fiskgryta, eller sakta sakta i tomatsås. Svärdfisk är också utsökt i en fiskkocker .

När ett recept kräver tonfisk, byt ut med svärdfisk. Koka det långsamt i olivolja och flak det sedan i en sallad. Det är djupt köttigt på det här sättet och kommer att sparka upp en sallad Nicoise eller till och med en klassisk tonfisksallad .

Svärdfisk är i allmänhet inte en bra kandidat för poaching eller fritering, även om en snabb saut eller sår i en hetpanna fungerar bra.

Välja och lagra svärdfisk

När du väljer svärdfisk, leta efter den lilla remsan av mörkt kött att vara rött, inte brunt. Om det är brunt är köttet gammalt. Vet att östkusten svärdfisk biffar tenderar att vara lite rosier än Stilla havet svärd; det beror på deras kost, vilket huvudsakligen är andra fiskar plus lite bläckfisk.

Tätt packad svärdfisk fryser väl i ca 3 till 4 månader, men bortom det går det nedförsbacke snabbt.