Fyllda musslor Tapa Recept

Fyllda musslor, eller Tigres, är en av de mest populära tapasna i norra Spanien. Musslor finhackas och blandas med lök, peppar, tomatsås för att bilda en utsökt fyllning. De är sedan panerade och lätt stekt. Denna version skiljer påfyllningen från béchamel-såsen , i stället för blandad med den. Även om det tar lite mer tid att förbereda, fyllningen har mer smak och skorpan är krispigare på grund av två lager brödsmulor.

Prep Tips: För att finhacka hårdkokt ägg utan att göra en röra på skärbräda, placera de hårdkokta äggen i ett 16-ounce stort munglas. Sedan håller kniven vertikalt skär ägg i små bitar. Vänd glaset varje 3-4 stycken och ägget kommer snabbt att hakas i små bitar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka ägg tills det är svårt. Placera i kallt vatten för att svalna. Skala och skär i halva. Haka fint och lägg åt sidan.
  2. Rengör musslor av eventuella skräp på yttre skal och skölj noggrant. Häll ungefär 1 till 1 1/2 koppar kallt vatten och en nypa salt i en medelstora kastrull och koka. Lägg till musslor och lock. Ånga tills skalen öppnas (ca 3 till 5 minuter). Kassera alla musslor som inte öppnar sina skal. Häll buljong i en skål och reservera för senare användning. Låt musslor svalna i 10 minuter, eller tills skalen är svalt nog att röra.
  1. Ta bort musslor från skal. Håll skalen att fylla. Smaka chokladköttet fint.
  2. Finhacka purjolök (endast vit portion), lök och grön paprika. Placera en mediumpanna över låg värme och sätt grönsakerna i några matskedar olivolja tills de är transparenta och mjuka. Lägg till de hackade musslorna och några teskedar vitt vin . Rör om och fortsätt att sauté 1-2 minuter. Lägg till hackad kokt ägg, 2 matskedar tomatsås och salt till smak. Blanda noggrant. Avlägsnas från värme och låt svalna 5 till 10 minuter.
  3. När fyllningen har svalnat fyller du musslor med blandning. Sked ca 1 1/2 matskedar av blandning i varje skal, fyll det helt.
  4. Häll 4 matskedar olivolja i en liten såspanna och värm på medium. När det är varmt, tillsätt ca 3 hälls matskedar mel i pannan och rör om att steka mjölet. Fortsätt rör om med en gaffel eller en piska, så att såsen inte bildar klumpar. Under pågående omrörning tillsätt reserverad buljong. När buljongen har absorberats, bör såsen förtjockas. Häll långsamt i mjölk under omröring. Tillsätt peppar och blanda noggrant. För detta recept bör béchamelsås inte vara för tjock.
  5. Innan béchamel sås svalnar, sked över fyllda mussleskallar, täcker blandningen helt. (Oroa dig inte om såsen droppar lite av skalen.) Sätt på en tallrik eller stor tallrik och strö varje fyllt skal med brödsmulor innan béchamel svalnar. (När en gång har svalnat, bildas en tunn film på toppen och brödsmulorna håller inte fast.) Låt tigresna svalna helt, kyl sedan eller frys om de inte stekas omedelbart.
  1. Slå två ägg i en bred grund skål eller liten bakfat. Häll brödsmulor i en liten skål. Ställ båda skålarna nära spis. Häll olivolja i en stor tungbottenpanna till ett djup av 1 tum (ungefär 16 till 20 ounces). Värme på medium. Medan du väntar på att oljan värms, doppar du fylld sida av skalen i det slagna ägget och rullar sedan i brödsmulorna. Stek i pannan, tills övre skorpan är gyllene. Avlägsna och låt dränera på en pappershandduk. Servera varma.
  2. Valfritt: Stänk lite oloroso sherry ovanpå varje tigre för tillsatt smak precis innan du serverar.