Marockansk Semolina Soppa Med Saffron Och Anis

Medan Marockos mest berömda soppa, harira , har en lång lista av ingredienser och tar lång tid att göra, är detta traditionella recept polärt motsatt. Med bara några enkla ingredienser och en halv timmes matlagningstid har du en välsmakande, krämig grötliknande soppa som erbjuder en tillfredsställande frukost eller kvällsmåltid.

Receptet kräver grova semolina grits och de gemensamma marockanska kryddorna av saffran och anis. En liten gurkmeja är valfri, men det kommer att ge färg och hälsa .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Mät vattnet i en stor kruka eller liten lagerpotte. Placera över hög värme och koka.
  2. Medan vattnet kokar, läggs gradvis tillsatsen, ständigt rörande, så det klumpar inte. Tillsätt salt, peppar och saffran.
  3. Koka upp soppen och sänk sedan värmen och låt soppen svalna försiktigt. Fortsätt att laga mat, omrör ofta, i 20 till 30 minuter, eller tills semolina sväller och blir ömt och soppen har förtjockats till en konsistens som du gillar.
  1. Rör i de två matskedar smör och markanis. Smaka på kryddor och anpassa salt och peppar efter önskemål. Fortsätt simmering försiktigt i några minuter längre.
  2. Ta av soppen från värmen och skålen till serveringskålarna; servera varma.
  3. Servera soppen med marockanskt bröd och datum på sidan.

tips

Datum är ett traditionellt erbjudande tillsammans med soppan, liksom bröd.

Notera att semolina soppa kommer att tjockna när det svalnar; tillåta detta när du lagar mat i förväg genom att simma på soppen till en tunnare konsistens än vad du tycker är perfekt för servering.

När uppvärmningen av semolina soppa, som har förtjockat, blandas i lite vatten för att tona soppen. Smak och justera kryddor.

Soppan kan garneras vid bordet med en liten klappa smör och nybakad peppar.

Några av markanis kan ersättas med hela anis.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 206
Totalt fett 6 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 15 mg
Natrium 875 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 2 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)