Karibisk julkaka - Svart tårta

Julkaka, svart kaka, bröllopstårta och stor tårta är alla namn som används för att beskriva den berömda karibiska tårtan som är gjord med åldrade rumsugna frukter. Detta är en tårta som är gjord för att markera firandet av jul, bröllop, dop, dop och viktiga årsdagar.

Varje hushålls- och karibisk ö har sin egen version. Detta är mitt personliga recept som har varit en succé, inte bara för mig men för många som har provat det.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Förvärm ugnen till 350 F med bakstången i mitten av ugnen.
 2. Smörta kakan. Gnid smör runt insidan av pannan, strö med mjöl och virvla runt pannan och belägga den med mjöl. Vänd på pannan och tryck för att ta bort överskottsmjölet.
 3. Rikta bara på botten av pannan med en utklippt bit av pergamentpapper. Lägg åt sidan.
 4. Creme smör och socker tills blandningen når en blek krämfärg. Om man använder en handmixer, 5 - 6 minuter, om man arbetar 20 minuter i hand. Avsätta.
 1. Sifta mjöl, bakpulver och kanel i en stor skål och lägg åt sidan.
 2. Vispa ägg i en stor skål tills det är skumt.
 3. Lägg till extrakt eller essens för ägg och fortsätt att vispa tills det införlivas - ungefär en minut.
 4. Häll ihop ägg i skålen med det krämiga smöret och sockerblandningen och rör om försiktigt med en gummispatel. Håll omrörningen tills den är inkorporerad. Blandningen kommer att se ut. Det är okej.
 5. Tillsätt de rumsbehandlade frukterna till ägg-smör-sockerblandningen och rör om att fullt ut införlivas.
 6. Tillsätt mjöl-bakpulver-kanelblandningen gradvis till de våta ingredienserna och blanda försiktigt men grundligt för att införliva. Blanda inte eller slå smeten över.
 7. Häll smeten i den beredda pannan; använd spateln att skrapa all blandning från skålen. Lyft pannan lite och låt den falla tillbaka till ytan ca 2 till 3 gånger, det här är att ta bort eventuella bubblor i smeten.
 8. Baka i 90 minuter eller tills en insatt spett kommer ut ren.
 9. Ta bort pannan från ugnen och låt koka på en trådhylla i pannan i 10 minuter. Vid slutet av 10 minuter, försiktigt, försiktigt och snabbt invertera pannan, ta av kakan. Låt kakan fortsätta att laga mat på stativet tills det är helt coolt.
 10. Skiv och servera vid rumstemperatur.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1090
Totalt fett 46 g
Mättat fett 26 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 348 mg
Natrium 592 mg
kolhydrater 57 g
Kostfiber 2 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)