Polsk sötsurrödkål (Czerwona Kapusta Zasmażana) Recept

Denna polska söta sura brödkålskål, känd som czerwona kapusta zasmażana (CHERR-VOH-NAH KAH-POOSS-TAH ZAHS-MAH-ZAH-NAH), kommer ihop i en snap, speciellt om du använder en mat processor för att strimla kål och lök.

Rödkål är sötare än grön eller vitkål och behåller sin lysande färg även efter att den är kokad. Den är tillgänglig året runt och är vanligtvis ett billigt köp. Det går bra med nästan vilken maträtt som helst, men är en favorit med skinka, fläsk och korv .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor kruka eller nederländsk ugn, koka kål och lök i smör eller olja på medium värme tills det kollapsar, ca 5 minuter.
  2. Under tiden, i en liten skål, blanda ihop vatten, ättika, brunt socker, peppar och salt tills socker är upplöst. Tillsätt till kålblandning. Koka upp. Minska värmen till medium-låg.
  3. Fortsätt att laga, rör om och om tills kål är öm, cirka 15 minuter. Kyl över natten för att förbättra smaken. Frysar väl.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 149
Totalt fett 5 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 46 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 6 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)