Lätt vinmarginerat brisketrecept

Vin gör en smakfull marinad för långkokt brisket och hjälper också till att tenderera köttet. Gärna lägga till rotgrönsaker runt brisket, om du vill. Håll ögonen på vätskenivån och tillsätt mer om den avdunstar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera vin , sojasås , riven lök , selleri och vitlök i en kraftig zip-top-fryspåse som är tillräckligt stor för att rymma brisket . Lägg brisket i påsen, pressa ut luften, täta och kyl i 3 till 4 timmar eller över natten, vrid ibland.
  2. Förvärm ugnen till 325 grader F.
  3. Ta bort brisket och lägg upp fettsidan i en rostpanna eller nederländsk ugn. Sprid skivad lök runt brisket och täck med marinaden . Strö med koshersalt och nybakad svartpeppar. Täck noga med tung folie eller lock. Baka 3 timmar tills det är ömt. Kontrollera halvvägs genom stekningstid och tillsätt vatten, om det behövs, för att hålla brisen från att torka ut.
  1. När det är klart, ta bort brisket från ugnen och låt vila 15 minuter. Skär skivor mot kornet och placera på serveringsfatet. Täck skivor med panjuice och kokta lök att servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 537
Totalt fett 28 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 172 mg
Natrium 380 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 1 g
Protein 56 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)