Ungerska Walnut Sponge Cake Recept

Denna ungerska valnötsvampkaka recept kan vara basen för många eleganta efterrätter inklusive somloi galuska eller bagatell.

Använd en lätt hand när du siktar i mjölet för att inte sätta av soporna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera stället i mitten av ugnen och värm till 350 grader. Smör lätt en 13x9-tums pan och linje med pergament.
  2. Kombinera ägg och socker i rostfritt stålskål eller stå mixerskål. Placera över (inte i) en simmerande kruka med vatten på medium värme, whisking ständigt tills ägg är varma att röra och socker har löst sig, ca 1 minut.
  3. Om du använder whisk attachment av en stand mixer eller elektrisk handhållen mixer med hög hastighet, slå tills ägg-sockerblandningen har tredubblats i volymen, ca 3 minuter.
  1. Under tiden kombinera mjöl, mark valnötter och salt. I två tillägg siktar mjöl-valnöt-saltblandningen över ägg-sockerblandningen, viks försiktigt in så att den inte sönderflöts.
  2. Sprid smeten jämnt i den färdiga pan och baka ca 12 minuter eller tills mitten springer tillbaka när den lätt pressas. Avlägsna från ugnen och kyla om i 3 minuter.
  3. Kör en kniv runt kakan på kanten för att lossa den. Täck sedan pannan med ett ark av pergamentpapper och ett annat bakplåt och vänd svampkakan. Lyft av 13x9-tumsplattan och försiktigt avlägsna pergamentpapperet. Låt svalna helt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 106
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 75 mg
Natrium 171 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)