Sätt att använda sylt och gelé

Jam på morgonen rostat bröd och gelé i din PB & J smörgås är läckra häftklamrar, men vad mer kan du göra med dina hemlagade konserver?

Oavsett om du bara vill ha ett sätt att använda den där burken sylt i kylskåpet eller letar efter kreativa sätt, använd dina hemlagade konserver, här är några läckra och enkla användningar som du kanske inte har tänkt på. Här finns söta förslag såväl som söta.

Glasyr för kött, fjäderfä, rotgrönsaker eller vinterkvash

Lägg lika delar gelé och vatten i en liten kastrull över låg värme.

Vispa tills gelén är upplöst. Borsta på kött eller fjäderfä, eller kasta med rotgrönsaker eller vinterkvash innan du rostar.

Snabb frostning

Kombinera 1 kopp gräddost eller yoghurtost med 1/2 kopp marmelad eller sylt i en matberedare. Tillsätt lite mjölk om det verkar för tjockt. Mash i någon strimlad kokosnöt om du vill. Sprid på banan, morot, kucchini eller andra snabba bröd eller muffins snart efter att de kommit ut ur ugnen.

Asiatisk stil Dipsås

Vispa ihop lika delar gelé eller sylt, risvinäger och sojasås. Använd som en dopp eller drizzling sås för wontons, vårrullar, scallion pannkakor eller tempura.

Thumbprint Cookies

Börja med något grundläggande socker- eller droppkaka recept. Gör ett tummeavtryck i mitten av varje kaka och fyll i en muffinsjuka innan du bakar.

Smörgåskakor

Baka tunna socker eller ginger snap cookies. Sprid ett lager av sylt eller gelé på en kaka och placera en annan ovanpå den.

Tryck försiktigt för att få de två kakorna att hålla ihop. Om du vill göra dem snyggare, skära ett runt hål eller stjärnform ut ur mitten av halva kakorna. Använd dessa som de översta halvorna av smörgåskakorna så att färgen på sylt eller gelé framträder.

Frukt-på-botten yoghurt koppar

Sätt 2 matskedar sylt eller konserver i botten av en liten skål eller behållare.

Topp med 1 kopp yoghurt. Gräva in med din sked, skopa upp lite av de söta grejerna med varje bit yoghurt. Detta är en hemlagad version av kommersiella frukt-på-botten yoghurt och gör en stor snabb frukost eller bärbart mellanmål.

På Hot Cereal

Virvla en sked av hemlagad konserver i din skål med havregryn eller annan varm spannmål och lämna ut något annat sötningsmedel.

I Salladsband

Vispa 1/2 till 1 tesked sylt, marmelad eller gelé i 1 matsked vinäger tills det löser upp. Vispa i 2 till 3 matskedar extra jungfruolja eller annan vegetabilisk olja, en nypa salt och en valfri 1/2 tesked senap. Du kan komma med bra kombinationer med örtvineger och vanlig. Orange marmelad med basilika ättika är en särskilt god kombination.