Puff konditorivaror recept

Det här receptet på blötadekor kan inte vara det enklaste i världen att göra, men om vi bara gjorde saker det enklaste sättet skulle vi inte göra någonting bakning alls - vi skulle bara gå till bageriet och köpa något.

Så om det är sant att det är skönhet att göra, är det verkligen en vacker sak att göra ditt eget blöta bakverk, för det är definitivt mycket att göra med.

Puff pastry har hundratals lager smör och deg som puffar från varandra när det bakar som fukt i degen släpps i form av ånga.

Ditt jobb är att vikas i hundratals lager. Lyckligtvis är det inte hemskt komplicerat. Det handlar bara om att rulla och vika degen om och om igen, vilket är ganska tråkigt och det tar också lång tid eftersom degen behöver kyla i 20 minuter mellan varje vik så att glutenna kan slappna av. Tro det eller inte, proceduren nedan är faktiskt en genvägsmetod. Men när du är klar har du lagt 256 lag i puffdekoret. Inte illa för en dags arbete.

(Egentligen mycket mindre än en dag. Den totala tiden är cirka två timmar, men det mesta av tiden spenderas på att degen ska kyla ihop mellan veck. Aktiv prep-tid är mer som 25 minuter.)

Tips: Var noga med att väga mjölet med en digital skala inställd på gram. Volymmätningar som koppar är för oklar för att säkerställa att puffdekoret kommer ut rätt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär smöret i en stor blandningsskål grovt in i mjölet med en konditorblandare . Du vill ha klumpar smör om din tummars storlek.
  2. Lös saltet i vattnet, drika sedan vattnet i mjölet och blanda med en träsked tills degen kommer ihop.
  3. Täck skålen med plast och låt degen vila i kylskåpet i 15 minuter.
  4. Damm din arbetsyta med mjöl och rulla degen ut i en rektangel, orienterad vertikalt framför dig. Det ska vara ungefär en fjärdedel tjock tum. Försök att hålla kanterna raka, vilket är lättare sagt än gjort. Torka försiktigt allt överskott av mjöl på degens yta.
  1. Vik nu överkanten ner till mitten och gör detsamma med bottenkanten.
  2. Vik sedan hela saken i halva, övre kanten ner till bottenkanten, som om du stängde en bok. Detta kallas en bokvikt.
  3. Vik nu degen i plast och kyl i 20 minuter.
  4. Upprepa steg 4, 5 och 6 tre gånger. Du kommer att göra totalt fyra bokveckar och vila degen i kylskåpet i 20 minuter mellan varje vikning.
  5. När du är klar, sätta degen tätt i plast och kylda över natten. Det är då redo att rulla ut och använda.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 170
Totalt fett 16 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 41 mg
Natrium 120 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)