Pecan Cream Pie med Meringue Topping

Denna gammaldags pecannötta är gjord med en krämig söt vaniljfyllning och en fluffig bakad maräng topping. Tårtan är gjord med ett tillagat bakat tårtskal.

Använd ett fruset pajskal, hemlagad eller kyld tårta bakverk. Jag använde en frusen pajskorpa för att göra paj i bilden, men inkluderade en lätt matberedare bakverk i receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

Om du använder en frusen skorpa eller ett färdigt bakverk, följ anvisningarna på förpackningen för bakning.

Hemlagad Pie Pastry

 1. I en matberedare pulsar mjölet och saltet tills det blandas. Tillsätt det kylda smöret och förkortningsstyckena och puls ca 4 till 6 gånger i 2 sekunder varje gång. Blandningen bör ha några fettdelar, storleken på små ärtor och linser. Tillsätt ca 1 1/2 matsked isvatten när du kör processorn och puls i mycket små mängder isvatten tills blandningen ser ut som stora smulor och håller ihop när du kläms med handen.
 1. Ta bort degen och forma den i en planad skiva. Vik degen i plastfolie och kyl i ca 20 minuter.
 2. Värm ugnen till 425 F.
 3. På en mjölad yta rullar degen ut till en 11 till 12-tums cirkel.
 4. Montera degen i pajplattan och krympa kanterna.
 5. Rikta degen med folie eller pergamentpapper och fyll den med torkade bönor eller pajvikter. Vikten ska fylla skalet ca 2/3 fullt.
 6. Skaka sksketten i ca 12 till 14 minuter, eller tills kanten bara är knappt brunad. Ta bort skorpan och ta bort pajvikterna och folien eller pergamentpapper. Återställ skorpan till ugnen och koka i ca 5 till 7 minuter.
 7. Ta bort kakskålen på hyllan och reducera ugns temperaturen till 325 F.

Pecan Cream Filling

 1. I en tung kastrull, laga 1 kopp sockret och den tunga kräm i 12 minuter, rör om ofta.
 2. Under tiden, i en rostfritt stål eller glas / keramik skål (inte plast) med en elektrisk mixer, slå äggvitorna tills mjuka toppar bildar. Tillsätt återstående 1/2 kopp socker gradvis och slå till glansig. Avsätta
 3. I en liten skål, vispa äggulor, salt och vanilj tillsammans. Omrör ungefär en fjärdedel av den heta blandningen till äggulorna och sedan återlämna äggblandningen för att panorera och fortsätt matlagning och omrör ytterligare 2 till 3 minuter tills den är tjock och mjuk och blandningen täcker baksidan av en sked (ca 175 F). Avlägsna från värme. Tillsätt pekannötterna, rör om och häll den heta fyllningen i pajskalet.
 4. Täck den heta tårtan med fyllning med marängen som sprider den till skorpans kanter för att försegla i påfyllningen. Baka i den förvärmda 325 F ugnen i ca 20 minuter.
 1. Kyl noggrant innan du skär. Denna paj serveras bäst samma dag. Förvara kvarvarande i kylskåpet.

tips:

För att skåda nötter sprids i ett enda lager i en ogreppad stekpanna. Koka över medium värme, rör om tills guldbrun och aromatisk.

Du kanske också gillar

Maple Pecan Pie med Easy Pie Pastry

Brown Sugar Pecan Pie med Food Processor Pastry

Maple och Brown Sugar Pecan Pie