Lätt Homemade Chicken Pad Thai

Om du är en av de många som har problem med att hitta speciella asiatiska ingredienser som tamarindpasta , oroa dig inte - du kan fortfarande skapa läcker pad Thai utan det. Faktum är att den ursprungliga dynan Thai inte innehöll tamarind alls (Thai paddans makar kommer till Thailand via kinesiska) och följande recept baseras på denna tidigare version av maträtten. När jag var sist i Thailand gick jag tillbaka till samma pad Thai Street Säljare varje dag på grund av hennes fantastiska pad Thai, och det var inte förrän strax innan jag lämnade att hon berättade för mig hur hon gör det (utan tamarind). Om du bor på en plats där asiatiska ingredienser är svåra att hitta, kan det här tamarindfria receptet bara göra din dag. Njut av!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera beredd kyckling i en skål och kasta med 1 1/2 matsked sojasås. Avsätta.
  2. Kombinera Pad Thai-såsingredienser tillsammans i en kopp och rör om för att lösa upp socker. Observera att denna sås måste smaka sött först, följt av sur och sedan salt för att skapa bra Pad Thai. Avsätta.
  3. Ta en stor kruka med vatten för att koka. Dunk i risnudlar och stäng av värme. Låt nudlarna suga i ca 6 minuter, eller tills de är mjuka nog för att böja lätt, men fortfarande fast och "underkokta" med vanliga standarder (det här är nyckeln till bra Pad Thai, så var noga med att inte suga upp eller koka nudlarna. kommer att sluta laga senare). Töm och skölj nudlar kort med kallt vatten för att hålla sig kvar. Avsätta.
  1. Värm en wok eller stor stekpanna över medelhög värme. Dricks i oljan och virvla runt, lägg sedan vitlök, chili, galangal / ingefära och hälften av grönlök (eller bara de vita delarna), för att reservera kvar för senare. Rörsteg 1 minut för att släppa doften.
  2. Tillsätt kyckling och rör stek 3 till 4 minuter, eller tills kokt. Om pan blir torr, lägg till 1 till 2 matskedar av Pad Thai sås, bara tillräckligt för att hålla ingredienser stekning snyggt.
  3. Skjut in ingredienser åt sidan och knäck ett ägg i mitten av pannan. Rör omedelbart till scramble, kombinera sedan med andra ingredienser.
  4. Lägg till beredda nudlar plus 3 till 4 matskedar av Pad Thai sås. Använd två redskap , lyft och vrid nudlar för att steka och kombinera med andra ingredienser. Fortsätt stekning på detta sätt, tillsätt mer av såsen varje minut eller två, tills all sås har lagts till och nudlarna är söta läckra och lite klibbiga (8 till 10 minuter). När såsen har absorberats och nudlar tillagas, vik i bönspirorna (du vill att de ska vara spridda).
  5. Avlägsna från värme och smakprov, tillsätt mer fisksås tills önskad smak uppnås. Om du gillar din Pad Thai lite på salt sidan rekommenderar vi att du lägger 1 till 2 matskedar fisksås.
  6. Del ut på enskilda tallrikar och lägg till en lime kil på sidan. Innan du äter, toppa med kvarvarande grönlök och kläm över kalkkilen, avsluta sedan med en generös ströning av hackade / jordnötter.
  7. För dem som helhet gillar det extra kryddigt, servera med thailändsk chili sås på sidan och njut av!

* Observera: Även om vi idag associerar Pad Thai-sås med tamarind, i detta autentiska södra Thai recept, kommer syran från en kombination av risvinäger och limejuice istället. Traditionellt (för flera hundra år sedan) gjordes pad Thai på precis detta sätt - utan tamarind - och versioner av denna ursprungliga formel kan fortfarande hittas i olika delar av Thailand. Detta särskilda recept lärdes mig av en lokal thailändsk kock i sydvästra Phuket, Thailand.

* Använd vetefri sojasås för glutenfria dieter.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 563
Totalt fett 27 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 123 mg
Natrium 1,509 mg
kolhydrater 50 g
Kostfiber 4 g
Protein 35 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)