Thai Bakad Citron Kyckling

I detta lättbakade kycklingrecept används både citron och citrongräs för att skapa en läcker vitlök infuserad citron kyckling som bokstavligen smälter i munnen. Kvarts kyckling bitar (ben och lår) är perfekta att använda och gör fina enskilda portioner för att betjäna gäster. Faktum är att detta har blivit ett av mina standard "företag kommer" rätter eftersom det är så lätt att göra, men ändå vackert att tjäna. Och eftersom det är mildt i smak, alla älskar det, även picky eaters som mina step-kids (de vill alltid ha sekunder!). Ge det ett försök!

Vad du behöver

Hur man gör det

För instruktioner om hur man förbereder ny citrongräs, se: Allt om matlagning med citrongräs .

  1. Rör alla ingredienserna "Lemon Marinade" tillsammans i en skål. Rör väl för att lösa honungen i kokosmjölken. Avsätta.
  2. Var noga med att inte ta bort fettet från kycklingbitarna (det mesta av det kommer att sippas ut och kommer inte att ätas ändå, men det som återstår hjälper smaka kycklingen och håller det fuktigt). Sprid kycklingbitarna ut i en bottenbakad maträtt.
  1. Häll 3/4 av citron marinade över kycklingbitarna. Vrid kycklingbitarna i såsen flera gånger och se till att de är väl mättade. Reservera kvarvarande sås för senare.
  2. Låt bitarna vända på sidan i såsen och låt marinera i kylskåpet i minst 30 minuter, eller upp till 24 timmar före tiden.
  3. Förvärm ugnen till 350 F. Vrid kycklingbitarna på sidan och sprut varje med lite salt. Tillsätt 3 till 4 matskedar vatten till botten av disken runt kycklingen, så att det inte torkar ut.
  4. Baka avtäckt på din ugns mittrad i 1 timme. Halvvägs bakning, drizzle chicken pieces med resterande marinade. Kycklingen är klar med en vacker guldbrun.
  5. Servera med ris eller potatis. Min man och jag gillar att skedda några av lemonsaften från pannan över kycklingen när vi äter. Också utmärkt serveras med kokosnötsaffron ris . Garnera med citronskivor och sprinkling av färsk koriander, och Njut!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 536
Totalt fett 22 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 123 mg
Natrium 2,369 mg
kolhydrater 44 g
Kostfiber 1 g
Protein 41 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)