Thai Lime Leaf Chicken Stir-Fry

Precis som de flesta thailändska pommes frites, lagar denna personliga favorit verkligen snabbt när du har alla ingredienser redo. Thai limeblad (även känt som kaffir eller makrut limeflöjor) är en väsentlig del av denna stekpanna, så skimp inte på dem. Du kan köpa limeblad i de flesta asiatiska livsmedelsbutiker-leta efter dem i frysta paket. Servera denna stekpanna med jasminris eller kokosnötris.

Vad du behöver

Hur man gör det

För en steg-för-steg-version av detta recept, se: Hur man gör kyckling Stir-Fry med Bell Peppers, Lime Leaf, och Basil.

  1. Först gör såsen genom att placera alla såsingredienser i en matberedare eller mini-chopper. Vid klyvning av kalkblad, var noga med att kasta bort oätliga stammar.
  2. Bearbeta bra för att bilda en tjock sås eller pasta. Smaksprövning för sötma / sur balans, tillsätter mer socker till smak (du kommer att justera de andra smakerna senare). Avsätta.
  1. Placera 2 msk. olja i en wok eller stor stekpanna och sätt över medelhög värme.
  2. Lägg till lök och kyckling.
  3. Rörsteg 6-8 minuter, eller tills kycklingen är väl kokad. När det stekas, tillsätt lite vitt vin (1 msk åt gången) när wok / pannan blir för torr. Detta kommer att hålla ingredienserna laga snyggt utan att behöva lägga till mer olja (och fett / kalorier).
  4. Tillsätt paprika, och rör stek ytterligare 2-3 minuter, eller tills paprikabitarna har mjukat något och är ljusa i färg.
  5. Vrid värmen ner till medium. Lägg till såsen, rör om för att införliva. Tips: Försök att inte steka eller övervärma denna sås, eller du kommer att förlora alla stora smak- och hälsofördelar.
  6. Gör ett smakprov för salt och krydda, tillsätt mer fisksås om den inte är salt, eller mer färsk chili (eller chili sås ) om den inte är tillräckligt kryddig. Om du föredrar en "saucier" stir-fry kan du lägga till några msk. av kycklingstock , kokosmjölk eller grädde.
  7. Tilta på en serveringsfat eller del ut på enskilda tallrikar. Lägg till en generös toppning av färsk basilika , och servera med antingen vitt eller brunt ris eller thailändsk kokosnötris.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 798
Totalt fett 44 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 23 g
Kolesterol 139 mg
Natrium 1 839 mg
kolhydrater 58 g
Kostfiber 15 g
Protein 55 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)