Lätt franskt brödrecept

Franskt bröd är ett favoritmatbröd. Dess berömda skorpa görs genom att baka brödena vid 400 F under de första 5 minuterna och sedan misting av bröden med vatten. Ugns temperaturen faller sedan till 350 F och brödet bakar i ytterligare 25 minuter. Resultatet är ett bröd som alla kommer att älska.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 F.
  2. I en stor skål kombinerar vatten, jäst, socker och salt. Rör om tills det är upplöst. Blanda in mjöl, lite åt gången, tills en mjuk deg bildas. Vrid degen ut på en mjölad bräda och knä den i ca 8 minuter. Sätt degen i smörjd skål och flip degen över så att degen är också lätt smurt. Skydda med ren kökshandduk och låt upp i varm, uttagsfri plats i ca 1 timme eller till dubbelt i storlek.
  1. Kasta ner degen. Ge degen en snabb 2-minuters knådning . Dela degen i 2 lika stora halvor. Formar varje halv i en lång loaf. Lägg bröd på ett lättfettat bakplåt. Gör ca 5 diagonala slitsar, 3/4 tum djup, in i toppen av varje bröd. Täck bröd och låt stiga i 45 minuter eller tills dubbelt i storlek.
  2. Pensla bröd med äggvita och strö med sesam eller vallmofrön. Baka vid 400 F i 5 minuter. Ta bort bröd från ugnen och använd en mister för att spruta brödens toppar med kallt vatten. Vrid ugnen ned till 350 F och baka bröd i ytterligare 25 minuter eller tills det är klart. Ta bort bröd från bakplåten och låt svalna på ett ställ.

Brödbakningstips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 27
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 307 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)