Räkor med Sriracha majonnäs

Servera dessa fantastiska räkor kakor som en entree eller göra dem små och tjäna som en aptitretare. De kan serveras i smörgåsar också. Dina vänner och familj kommer att älska dem!

Enkel krydda förbättrar räkornas smak, och ett ägg och en del majonnäs hjälper till att hålla blandningen ihop. Jag använde Old Bay kryddor, svartpeppar och lite vitlökspulver. Gärna lägga till lite cayennepeppar för värme, eller använd en kryddat saltblandning i stället för Old Bay.

Sriracha-majonnäsblandningen gör en snabb och välsmakande sås för räkorna, men en hemlagad tartarsås eller remouladesås skulle också vara utmärkt. Eller servera dem med den här enkla chipotle mayo .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala och devein * räkorna och skölj sedan under kallt rinnande vatten.
  2. Häll räkorna fint och överför dem till en stor skål. Tillsätt panko brödsmulor, gröna lök, Old Bay, vitlökspulver och nymalt svartpeppar. Kasta för att blanda ingredienserna noggrant. Rör i majonnäs, citronsaft och det slagna ägget. Blanda väl.
  3. Rikta en panna eller bricka med vaxpapper eller pergamentpapper. Forma räkorblandningen i patties ca 1/2 tum till 3/4 tum tjock. Placera de formade räkorna på pannan; täck och kyl i 30 minuter.
  1. Värm upp lådan eller ugnen till 200 F om du lagar mat i förväg eller partier.
  2. Lätt damm räkorna på båda sidor med mjölet. Hantera försiktigt så att de inte faller ifrån varandra.
  3. Värm olivolja och smör i en stor stekpanna över medelvärme. Koka räkorna i det heta fettet i satser, i ca 3 minuter per sida. Låt pattiesna bruna grundligt på ena sidan innan du försiktigt vänder på för att bruna den andra sidan.
  4. Servera omedelbart med Sriracha majonnäs (nedan) eller överför de kokta räkorna till uppvärmningsskivan eller ugnen för att hålla värmen i upp till 20 minuter.

Sriracha mayonnaise

  1. Kombinera 1/2 kopp majonnäs med Sriracha sås; blanda noga. Täck och kyld tills serveringstid.

Gör ca 4 entree portioner eller 6 till 8 aptitretare portioner.

* För att devein, kör en liten, skarp kniv ner på baksidan av en skalad räka, dra eller skrapa den mörka venen ut.

Tips och variationer

Du kanske också gillar

Räksallad Med Dill

Lätt stekt räkor

20 Smakfulla sätt att laga räkor