Lätt, Delicious Thai Fish Curry Recept!

Denna fisk curry smakar så läcker, du kommer inte tro hur snabbt och enkelt det är - redo på mindre än 30 minuter! Filéer av fisk (alla typer, färska eller frysta) simmas i en rik thailändsk currysås. Receptet innehåller grönsaker för en hälsosam enpottskål. Om du vill kan du också lägga till räkor eller andra skaldjur till potten / wok. Som alla curries, gör denna fisk curry utmärkt rester samt varma luncher att ta till jobbet. Vi gillar att göra denna curry med lax, men andra typer av fisk fungerar också bra - använd ditt favorit, havsvacka val och Njut!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera alla ingredienser " Thai Curry Sauce" i en matberedare, hackare eller mixer. Bearbeta bra för att bilda currysås .
  2. Häll sås i en wok eller stor stekpanna och ställ den över medelhög värme. Om du har kaffirlimblad, lägg till dem också. Koka upp en mild koka.
  3. Lägg till svamp och bönor (om du använder). Blanda väl. Minska värmen till medelhög, eller tills det simmar fint. Täck och koka 6 till 8 minuter eller tills grönsaker har mjukat.
  1. Tillsätt fisk och tomat och rör om försiktigt. Fortsätt simrera (täckt) i ytterligare 2 till 3 minuter eller tills fisken flagnar och kokas efter eget tycke.
  2. Gör ett smakprov för smak, tillsätt mer fisk sås om inte smaklig eller salt nog. Om det är för surt för din smak, lägg lite mer socker. Om det är för salt eller söt, lägg till 1 till 2 msk. färsk kalk eller citronsaft.
  3. Sked fisken med currysås och grönsaker i en serveringsskål eller servera direkt från wok. Strö med koriander och garnera med lime eller citron wedges om så önskas. Tillsammans med thailändsk jasminris och njut!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 849
Totalt fett 50 g
Mättat fett 19 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 221 mg
Natrium 1,382 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 4 g
Protein 83 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)