Turkiska bönor: Pinto-bönor i turkisk stil i Olive Oil Recept

Det finns inget som färgen och strukturen hos färskplockade pintobönor . Deras krämfärgade skrov som är täckta med härliga stänk som sträcker sig från rosa till lila gör att du förbereder och lagar maträtten till ett gott nöje. Ingen vet att den här känslan är bättre än turkiska kockar. Olika sorter av färska och torkade bönor är häftklammer i turkiska köket. Det är inte konstigt att i Turkiet hittar du så många läckra recept med bönor. Detta recept på pinto bönor, eller på turkiska, "barbunya" (bar-BOON'-yah), kokt med tomater, lök, vitlök och morötter är inget undantag. Det gör ett perfekt, lättare alternativ till söta bakade bönor. En perfekt ackompanjemang varmkorv, korv och andra grillfavoriter. Den enda skillnaden är att de serveras kallt. Pinto bönor i olivolja gör också en bra maträtt eller bufféplatta. Vegetarer och veganer noterar att pinto bönor är mycket höga i protein och fiber, så denna maträtt kan också ätas ensam som en köttfri huvudrätt. I detta recept arbetar färska pintobönor bäst, men beroende på säsongen kan du också använda torkade eller till och med konserverade pintobönor. Om du väljer att använda torkade bönor, blötlägg dem i vatten över natten, skölj sedan väl och laga dem i en tryckkokare enligt anvisningarna tills de är mjuka. Använd sedan i receptet. För konserverade pinto bönor, skölj dem under mycket kallt vatten. Gör receptet utan bönorna och låt vätskan koka ner. Tillsätt de sköljda bönorna ca 10 minuter innan du börjar tjäna. Konserverade bönor är känsliga, så rör dem försiktigt med en träsked.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala först och tär din lök och vitlök och lägg dem i en täckt kastrull tillsammans med 3 msk. av olivolja. Smaka på lök och vitlök tills de är mjuka och reducerade.
  2. Tillsätt bönor, morötter, riven tomat, tomatpuré, socker och kryddor. Tillsätt tillräckligt med vatten för att bara täcka bönorna och rör om tills det är kombinerat.
  3. Koka upp blandningen, täck sedan och minska värmen till låg. Låt bönorna simma försiktigt tills mycket av vattnet är reducerat och bönorna och morötterna är ömma.
  1. När bönorna är milda, stäng av värmen och låt pannan svalna. Efter det svalnar, sked bönorna försiktigt på din serveringsplatta. Driven olivoljan jämnt över toppen.
  2. Skydda med klädesplagg och kyla tills det är klart att servera
  3. Strax före servering, strö över toppen med dina hackade italienska persilja löv för garnering.

Se även

Turkiska marinbönsalat

Turkiska Bulgur och sommar grönsaksallad

En guide till turkiska Meze

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 535
Totalt fett 13 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 495 mg
kolhydrater 82 g
Kostfiber 23 g
Protein 26 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)