Apple Cider Caramels

I dessa Apple Cider Caramels smaka det söta, lättbrända karamelliserade sockret perfekt med tårta äppelcider, kryddig kanel och rika smör. Dessa karameller är mjuka, silkeslenade och kommer inte att hålla fast i dina tänder.

Detta recept är tidskrävande på grund av minskningen av äppelcider. För att spara tid, kan du använda 1/3 kopp upptinat äppeljuice koncentrat, i stället för att minska äppelciderna, och lider bara en liten minskning av smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered en 8x8-pan genom att fodra den med aluminiumfolie och spraya folien med nonstick matlagningsspray.

2. Placera äppelciderna i en liten kastrull över medelvärme och koka den tills den sänks till 1/3 kopp. Detta bör ta ungefär 35-45 minuter.

3. Placera smöret och grädden i en annan kastrull och värm till kokning. Så snart det kokar, ta av det från värmen och sätt i kanelpinnarna.

Täck och lägg åt sidan för nu.

4. När cidern är reducerad till 1/3 kopp, ta bort den från värmen. Vispa det i krämblandningen.

5. Blanda socker, salt, majs sirap och vatten över medelvärme i en medelstor gryta. Rör tills sockret löser upp och sätt in en godtermometer.

6. Koka godis tills det är en medelbrun färg och registrerar 330-340 grader på termometern. Titta noggrant mot slutet, eftersom socker brinner mycket snabbt vid hög temperatur.

7. När sockret är rätt färg och temperatur, ta bort kanelpinnarna från kräm- och ciderblandningen. Långsamt och noggrant vispa grädden in i sockret och stå tillbaka ett bra avstånd, eftersom godiset kommer att ånga och spruta. Vispa tills hela grädden är tillsatt.

8. Vid denna tidpunkt har godisens temperatur sjunkit en hel del. Fortsätt att laga den tills den når 250 grader. En gång vid 250, ta bort det från värmen och häll det i den färdiga panelen.

9. Låt karamellerna sitta vid rumstemperatur tills det är kallt. När de inte längre är varma kan de kylas för att påskynda inställningsprocessen. När de är inställda, ta bort dem från pannan med folien som handtag. Skala folien från baksidan av karamellerna och skär i små rutor. Vik rutorna i vaxat papper för att förhindra att de klibbar. Förpackade äppelciderkarameller kan förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till två veckor. De serveras bäst vid rumstemperatur.