Kycklingpasta gryta med cheddarost och bacon

Bacon ger denna kycklinggryta en trevlig rökig smak, och kombinationen av amerikanska och cheddarost gör den extra krämig.

Jag använde mini penne i denna gryta (bild); armbågar eller skal kan också användas. Och ta bort baconet eller byt ut det med ca 1 kopp tärnad skinka.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka pastan i kokande saltat vatten enligt förpackningsanvisningar.
  2. Smörj en 2 1 / 2- till 3-kvartsbakningsfat. Värm ugnen till 350 F.
  3. I en stor stekpanna eller gryta, laga bacon tills det är sprött . Ta bort bacon till pappershanddukar; smula ner.
  4. Häll av fett i stekpannan, lämna ca 1 eller 2 teskedar. Tillsätt 2 matskedar smör till stekpannan och koka kycklingen över medium-låg värme tills den kokas igenom. Tillsätt gröna lökar och laga mat i 1 minut längre.
  1. Tillsätt mjöl och rör om tills det är blandat i fettet. Blanda gradvis i mjölken, laga mat och rör om tills det är något tjockt. Rör i salt, peppar och timjan. Lägg till ost och tina ärter, tillsammans med smulad bacon.
  2. Sked in i den färdiga bakfatet.
  3. Kombinera brödsmulor med 1 matsked smält smör strö över grytan. Baka i 25 till 30 minuter, tills topping är browned och gryta är bubbla. Serverar 6.

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 747
Totalt fett 35 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 127 mg
Natrium 1,338 mg
kolhydrater 61 g
Kostfiber 5 g
Protein 44 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)