Hur man gör smörgåsar, croutoner eller rostade smulor

Lägg till Crunch till grytor, soppor och sallader

Medan du kan göra torra brödsmulor utan att smaka dem i smör eller olja, lägger detta steg smak och låter dem hålla sin kram längre. Croutoner och rostade brödsmulor är mycket lätta att göra med daggamla bröd , rullar eller croissanter. Se hur man gör dem och användar för varje slag.

Smörgåsbröd

När det är bakat, smörgåsar smörgåsar lägger till färg, knaprig konsistens och smörsmak. Smörjda brödsmulor används ofta för att ge bästa grytor, såsom makaroner och ost och cheddargrön bönspannmål , där de läggs till toppen innan grytan läggs i ugnen och toast medan grytan bakar.

För andra användningsområden, till exempel på grönsaker, soppa eller sallad, kan du rosta de smorda brödsmutorna på spisen innan du använder dem till toppen av skålen.

 1. Klipp eller sliva in bröd eller daggamle bröd i mindre bitar och puls kort i en matprocessor för att göra grova eller fina smulor.
 2. Om du inte ska använda brödsmulorna genast, sätt dem i en matförvaringspåse, försegla den, märka med datumet och frysa.
 3. För att göra smörgåssmulor, blanda 1 kopp mjuka brödsmulor med 2 matsked smält smör. Kasta eller rör om med en gaffel för att noga täcka krummen med smält smör. Om du lägger dem till en makaron och ost eller en annan gryta, kan du nu lägga dem ovanpå grytan.
 4. För att skåda de mjuka smörgåsbrödsmjölkarna för andra användningsområden, lägg dem i en nonstickpanna över medelvärme på spisen. Koka, stela ständigt tills det är brunt och något skarpt. Nu är de redo att toppa vilken maträtt som helst och kommer att behålla sin knäck längre än vanliga torra brödsmulor.

Rostade brödsmulor och croutoner

Du kan använda olivolja för att göra dessa rostade brödvaror. De kommer att behålla sin skarpa när de används i soppor, sallader eller som bröd. Så här gör du dem:

 1. Kasta sönderdelade eller kubade brödstycken med ca 2 matskedar olivolja för varje 1 1/2 till 2 koppar bröd.
 2. Sprid dem ut på en bakplåt och strö dem lätt med kosher salt.
 1. För krydda brödsmulor eller croutoner, strö lätt med vitlökspulver och torkade örter, som basilika eller persiljaflingor.
 2. Baka i en förvärmd 350 F (180 C eller Gas 4) ugn i ca 10-15 minuter.

Det är slutet om du gör kubrika smulor eller croutoner. För att göra brödsmulor, pulsa de rostade brödbitarna i matprocessorn tills de är grova eller finmalda som du föredrar. Finmalt rostade brödsmulor gör en bra ersättning för inköpta fina torra brödsmulor.

Du kan använda croutonerna på sallader eller soppor. Använd de rostade brödsmutorna som grytstopp, bröd, eller som extender i köttfärs eller köttbullar.

crostini

Crostini är snabb att göra till basen av en aptitretare eller njuta av med soppa eller sallader. Så här gör du dem:

 1. Skiv en fransk bröd baguette i tunna skivor.
 2. Borsta båda sidorna av skivorna med olivolja och strö med havssalt och nybakad svartpeppar.
 3. Baka i en förvärmd 375 F (190 C eller Gas 5) ugn i ca 10 minuter, vrid crostini ungefär halvvägs genom bakningstiden.
 4. Strö över riven parmesanost, om så önskas.