Orange Marmalad Cornish Hens Recept

Orange-glaserade Cornish höns är eleganta men otroligt lätt. Stuff med din favorit ris, bröd, frukt eller majsbröd fyllning , om du vill. Den enkla marmeladglasyren fungerar också bra med hela rostade hönor och balanserar köttets smak med sötartade apelsiner. Du kan till och med fylla i de tomma apelsinskalarna för en fin sidovägg.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Om du använder en fyllning, förbered det före tid. Det ska kylas innan du fyller fåglarna.
  2. Förvärm ugnen till 375 F. En foliefodrad bakpanna gör det enklare att rengöra.
  3. Massera Gravy Master över huden på Cornish höns. (Det förhöjer färg men lägger ingen kalorier eller smak.) Trim av vingspetsarna eller dra dem bakom ryggen.
  4. Smält apelsinmarmelad, smör och Worcestershire sås i en mikroskål i mikrovågsugnen i ungefär en minut. Rör tills tillsats. Du vill inte att det kokar varmt. (Kan göras spishäll, men överkaka inte, bara tills den smälts för att kombinera.)
  1. Om du använder en fyllning, torka de Cornish hönsna och sätt i bakpanna. Alternativt placera en kil orange i varje hålighet. Placera bröstsidan upp i den färdiga panelen . Basta hälften av glasyren på skinnet av Cornish höns.
  2. Baka upptäckt i 45 minuter. Avlägsna från ugnen och basta med resterande glasyr. Baka ytterligare 15 minuter. Testa med en läsbart termometer i mitten av fyllning eller mellan lår och bröst som inte rör på benet. Det borde läsa 180 grader F.
  3. Låt vila 10 minuter före servering.