Gör Stir-Fried Kinesisk Broccoli hemma

Detta kinesiska Broccoli-receptet är så enkelt och gott! I Thailand tenderar grönsaker att vara kinesiska i ursprung (kinesisk matlagning är ett stort inflytande). Om du inte kan hitta kinesisk broccoli, är broccoli rabe (rapini) en nära släkting som kan vara lättare att komma med (leta efter den organiska som säljs i den ekologiska delen av de flesta snabbköp i dessa dagar - mmmm, jag älskar det !). Vår egen västerländsk broccoli fungerar också bra - var noga med att lämna en bra del av stammen för att få den textur och crunch som är önskvärt i asiatiska grönsaker. Innehåller också vegananvisningar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj noggrant dina gröna grönsaker för att ta bort eventuella grus och låt avta i en kolsyrare när du förbereder friteringssås.
  2. Blanda ihop koppen med sherry, lager, oststersås (eller stekasås) och brunt socker. Avsätta.
  3. Värm en wok eller stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt 2-3 msk. Olja och virvla runt, tillsätt sedan vitlök och chili (om du använder). Rörsteg 30 sekunder till 1 minut (undvik överblåsa vitlök - du vill ha den fortfarande vit i färg, eller det kommer att smaka bittra).
  1. Lägg till den kinesiska broccoli plus 2-3 msk. av rostfryst sås, du har gjort. Rörsteg tills wok blir torr, tillsätt sedan 2-3 msk. mer friterad sås. Koka på detta sätt 4-5 minuter.
  2. Tillsätt alla resterande frysta sås och minska värmen till medelålders, så att skålen simmar försiktigt. Smäll till du är nöjd med broccoliens kokta konsistens. Tips: stammarna ska fortfarande smaka krispiga (inte för mjuka eller fuktiga). Om du vill ha en tjockare sås, tillsätt majsstärkelsen löst i vattenblandningen och låt sjuda i 30 sekunder till 1 minut.
  3. Ta bort från värme och smakprov. Tillsätt lite mer socker om det är för bittert (broccoli rabe är mer bittert än kinesisk broccoli), eller lite mer ostronsås (eller grädde), om det inte är salt eller smakfullt. Om det är för saltt, tillsätt lite lime eller citronsaft.
  4. För att servera, luta dina grönsaker ut ur woken i en grunt betongskål och häll eventuell kvarvarande sås från wok över toppen (inklusive vitlökbitarna). Servera med ris och Njut!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 157
Totalt fett 11 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 256 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 3 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)