Kycklinglasagne med vita och röda såser

Det här kycklinglasagne receptet är gjord med en lätt vit sås och en kryddat tomatbaserad sås tillsammans med parmesan och mozzarellaostar. Njut av denna lasagne med crusty bröd och en kastad sallad.

Om du är kort, ersätt den hemlagade tomatsås med en stor burk av din favoritspaghetti sås.

Relaterat recept: Kyckling- och spenat Lasagne

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en gryta, kombinera tomater, vitlök, lökblad, timjan, cayennepeppar, olivolja, socker och 1/2 tsk salt. Koka upp; minska värmen, täck och simma i 20 minuter.
  2. Koka lasagna nudlar i kokande saltat vatten i ca 10 minuter, eller tills bara ömma. Töm och kör kallt vatten över nudlarna för att stoppa matlagningen; klappa torrt.
  3. Förvärm ugnen till 375 F.
  4. I en kopp, rör om några matskedar kallt vatten i 3 matskedar mjöl. Rör om tills en smidig pasta bildas. Placera kycklingbuljong och mjölk i en kastrull och värme. Tillsätt mjölblandning i vätskan; tillsätt salt och peppar till smak, rör sedan om persilja. Fortsätt att laga, rör om tills blandningen är tjock och bubblande.
  1. Häll ett tunt skikt av tomatsåsblandningen i en 9-by-13-by-2-tums bakpanna. Top med ett lager lasagne nudlar placerade sida vid sida. Lägg till ett lager kyckling; strö lite av mozzarellaosten över kyckling. Top med ett lager av den vita såsen. Lägg till ett annat lager av lasagne, mer tomatsås, ett annat lager av kyckling, mozzarellaost och vitsås; upprepa tills alla ingredienser används eller bakningsskålen är full och slutar med ett lager lasagne nudlar. Strö över den revade parmesanosten.
  2. Baka vid 375 F i 25 till 35 minuter, eller tills det är brunat och bubbligt.
  3. Gör ca 6 portioner.

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 553
Totalt fett 33 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 109 mg
Natrium 990 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 4 g
Protein 38 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)