Vegan Angel Hair Pasta Primavera

Detta enkla vegan- och mejerifria pasta primavera recept kan beredas som en hälsosam huvudrätt. Gjord av en enkel krämig hemlagad vitsås och gott om vitlök och basilika för smak, det här är en fyllningsfat perfekt för en snabb och enkel vegetarisk middag. Ge det ett försök och se om du inte bara bestämmer dig för att lägga till den på din vanliga go-to repertoar av rätter du gör om och om igen.

Pasta primavera är ett av de recept som kan göras på ett antal olika sätt. Det finns verkligen ingen felaktig väg. Med massor av hälsosamma grönsaker - inklusive broccoli, morötter, svamp och frysta ärter - förenar denna enkla pasta primavera grönsakerna och pastaen i en så kallad mjölksås med låg fetthalt och vegan med näringsjäst för extra smak. Med liten olja och helt mjölkfri är denna pasta primavera med ängelhår mycket låg i fett och är helt kolesterolfri.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olivoljan i en stor kastrull över medelvärme. Tillsätt tärnad lök och vitlök och basilika och låt värma tills löket blir genomskinligt ca 5 till 7 minuter. Rör sedan in mjölet för att göra en tjock pasta.
  2. Tillsätt långsamt sojamjölken och rör om det hela tiden. Rör i näringsjästen och koka sedan över låg värme tills blandningen är tjockare.
  3. I en separat panna, med hjälp av en grönsakskokare, ånga broccolifloretterna och de skivade morötterna tills knappt öm, lägg sedan dem till den vita såsen tillsammans med svampen och tinade frysta ärter. Tillsätt salt och peppar efter smak, koka sedan över låg värme tills den är helt uppvärmd genom omröring ofta.
  1. Koka ängelhårspastaen enligt förpackningsanvisningar, servera sedan pasta-primaverasåsen över den färdiga pastaen.

> Detta recept skrivs ut med tillstånd från The Compassionate Cook Cookbook.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 855
Totalt fett 17 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 696 mg
kolhydrater 148 g
Kostfiber 16 g
Protein 30 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)