Chicken and Spinach Lasagna

Denna kyckling- och spenatlasagne är en populär variation på den klassiska lasagnen som är säker på att behaga.

Det är lätt att smyga in en annan grönsak (eller två), och du kommer inte troligen att höra några klagomål. Vissa tärnade kokta morötter eller röd paprika kommer att ge färg och smak. Du kan även ersätta kycklingen med extra grönsaker för vegetarisk lasagne . Det är bra med schweiziska chard också. Se variationerna för mer.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F (180 C / Gas 4).
  2. Lägg 1/2 kopp mozzarellaost i en skål för att reservera för topping; avsätta.
  3. I en medium skål, kombinera kondenserad soppa och mjölk; avsätta.
  4. Tina den frusna spenaten i en kolsyrare under rinnande vatten. Tryck och pressa den för att ta bort så mycket vatten som möjligt.
  5. I en andra medium skål, kombinera spenat, ägg, 1/3 kopp parmesanost och ricotta ost; blanda väl.
  1. I botten av en 9-by-13-by-2-tums bakpanna spreds 1/2 kopp soppblandningen. Ordna 4 lasagne nudlar på blandning. Sked ungefär hälften av ricotta-ostblandningen över nudlar, hälften av kycklingen, 3/4 kopp Mozzarella-ost och 1/3 återstående soppblandning.
  2. Upprepa lager, med 4 lasagne nudlar, återstående ricotta-blandning, kvarvarande kyckling, ytterligare 3/4 kopp Mozzarella-ost och hälften av kvarvarande soppblandningen,
  3. Överst med återstående nudlar, kvarvarande soppblandning, reserverad 1/2 kopp Mozzarella-ost och en generös sprinkling av Parmesanost.
  4. Baka i den förvärmda ugnen i 40 till 50 minuter eller tills det är varmt och bubbligt.
  5. Låt lasagnen stå 15 minuter före servering.

Gör 6 till 8 portioner.

variationer