Grillad kycklingfylld sötpotatis

Älskar sötpotatis? Inte längre avreglera dem till sidan av plattan. Roten veggie tar det centrala steget i denna välsmakande, balanserade måltid. Rostade sötpotatis fylls med en blandning av kryddad grillad kyckling och sauterade grönsaker - alla kastade med grillsås. Oavsett om du lagar mat eller söker ett nytt sätt att smyga in i familjen middag, lägg till denna maträtt till din grilllista.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 ° F. Vik varje sötpotatis i en bit folie och lägg på bakplåten. Baka på mittstången i ugnen i 45 minuter till 1 timme och 15 minuter, eller tills potatisen är mjuk vid beröring och en kniv kan enkelt genomborra genom köttet. Tiden varierar beroende på potatisens storlek. Du kan också börja lukta den söta doften när den närmar sig att vara helt kokta.

  2. Smaka på båda sidorna av kycklingbrösten med salt, peppar och paprika. Värm en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt 1 matsked olja och låt värma upp. Lägg försiktigt kycklingbröstet och låt det laga mat i 6 minuter. Vänd på andra sidan, minska värme till medium och koka ytterligare 6 till 7 minuter, eller tills det inte längre är rosa och kycklingens inre temperatur når 165 ° F. Överför till en ren tallrik för att vila och kyla något. När det är något avkyld, högg kycklingen i ½ tums kuber.

  1. I en separat panna, tillsätt kvarvarande olja och sautera skaloten och peppar, koka i ca 2-3 minuter tills doftande, omrör kontinuerligt. Tillsätt vitlök och kale och koka tills det bara blöt, ca 2 minuter och omrör kontinuerligt. Lätt krydda med salt och peppar efter smak. Ta bort från värme och överför till en skål.

  2. Tillsätt kyckling till grönsaksblandningen och tillsätt bbq sås och rör om tills den kombineras.

  3. När sötpotatis är färdiga matlagning, packa ut. Gör skärningar ¾ av vägen genom potatisens mitt, längs, för att möjliggöra fyllning. Använd en gaffel för att masha sötpotatiserna och skruva ut lite för att göra ett djupare hålrum.

  4. Sked och jämn mängd vegetabilisk / kycklingblandning i varje sötpotatis. Drizzle toppen av kycklingen extra varm grillsås om så önskas, och garnera med gröna lök.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 489
Totalt fett 23 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 95 mg
Natrium 386 mg
kolhydrater 37 g
Kostfiber 5 g
Protein 35 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)