Kyckling Stewed i Paprika och Cayenne Pepparsås Recept

Det finns något så fantastiskt om en grundläggande maträtt som tar lite ansträngning, men spricker med en galen mängd smaker. Ännu mer fascinerande är när detta uppnås med så enkelt kombinationer av smaker och texturer.

Denna brunade och stuvade kycklingrätt har en vibrerande röd färg som dina ögon kommer att älska, men din mage kommer verkligen att njuta av söta, tårta och kryddiga smaker från paprika och tomater. Du kommer att älska detta super lätta recept så mycket att det genast kommer att gå på din middagsrepertoar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För att förbereda tomaterna först klippa dem i hälften, använd sedan en sked för att skopa ut och ta helt bort alla fröna och saftiga bitar från mitten av varje tomat. Därefter skär varje halv i små, jämnstora bitar och sätt dem åt sidan tills de är färdiga att använda.
  2. Torka kycklingbitarna med en pappershandduk och sätt dem åt sidan. Värm olivoljan i en stor panna. När det är varmt tillsätt kycklingen noggrant. Låt varje stycke kött brinna på ena sidan och vänd och brunt på andra sidan. Ta bort de bruna kycklingbitarna från pannan och lägg åt sidan.
  1. Fortsätt att laga maträtten i samma gryta som du bruna kycklingen - släng inte av kvarvarande olja och kycklingfett. (Du behöver egentligen bara ett par matskedar olja, så kassera eventuellt överskott.) Vrid värmen till medelvärme och lägg sedan på löken, strö en liten nypa fint havsalt över löken och koka tills de är mjuka och genomskinlig.
  2. Tillsätt den malet vitlök och sauté i 2 minuter . Lägg nu till den hackade tomaten och ge bra ingredienser en bra omrörning, så att laga mat i ca 5 minuter eller tills tomatbitarna börjar mjuka.
  3. Lägg kycklingen tillbaka till pannan, strö i marken cayenne och paprikan, en stor nypa fint havssalt och häll i kycklingbuljongen. Ge ingredienserna en bra rörelse och sprida sedan kycklingbitarna i ett jämnt lager i pannan.
  4. Täck pannan, vrid värmen till medelstora och simma i 25 minuter eller tills kycklingen är öm och varje bit kokas igenom.
  5. Efter 25 minuter eller så, ta av pannan och sjuda i ytterligare 10 minuter eller tills såsen minskas med hälften - men inte torr, eftersom du vill att den ska skedas över kycklingen när du serverar. Om för mycket av vätskan har avdunstat kan du lägga till lite kycklingmassa till pannan.
  6. Smaka sås och vid behov tillsätt mer cayenne eller paprika eller salt som önskat. Servera med ris eller lite knäckt lantlig bröd .