Kan äta selleri göra män mer attraktiva för kvinnor? Feromoner säger ja!

Det här är en av de nyhetsberättelser som egentligen bara är perifert relaterade till vegetarisk och vegansk mat, men jag kan bara inte hjälpa men dela den. Ett par doktorer bestämde av någon anledning att studera selleri. Eller kanske försökte de ta reda på hur man hämtar kycklingar (den verkliga anledningen till att de gick till skolan, kanske?).

I alla fall har dessa läkare upptäckt att det verkliga sättet att attrahera kvinnor inte finns i efterskärning, lyftande vikter, ostiska pick-up-linjer eller till och med i choklad och rosor och en bra humor.

Nej, den verkliga hemligheten att göra män attraktiva mot motsatt kön är i selleri . Det är rätt, selleri .

Hur exakt kan äta selleri göra kvinnor mer lockade till män?

Det låter galet, men det kollar verkligen allt till en viss enkel vetenskap. Men innan vi utforskar den här underliga fördelen med att äta selleri, låt oss se till att vi alla vet vad feromoner är hos djur och människor.

Feromoner kallas ofta som en "sjätte mening", även om de tenderar att arbeta på en mindre än medveten nivå och är något relaterade till vår luktsinne. Även om de inte är fullt förstådda, är feromoner åtminstone hos människor ett slags kemiskt kommunikationssystem som används för att kommunicera mellan olika individer. Hos djur kan feromoner som frisläpps av en individ ens orsaka ett beteendemässigt svar i en annan - vilket kommer till nytta i parningen i många arter.

Så vad har detta att göra med selleri och att locka kvinnor till män?

Tydligen innehåller selleri ett naturligt manligt hormon steroid kallat androstenen och, på grund av denna förening, orsakar man att selleri frigör mer feromoner omedelbart - specifikt en feromon som heter androstenol - vilka kvinnor kan upptäcka - men återigen, inte nödvändigtvis på en helt medveten nivå.

Det finns också andra förmåner som nämns i artikeln, men för att hålla den här familjevänliga låter jag dig upptäcka dem på egen hand via artikellänkarna nedan.

Fungerar det verkligen?

Medan jag inte har stött på någon vetenskaplig eller anekdotisk information som tyder på att äta selleri faktiskt kommer att dra nytta av att göra männen attraktivare för kvinnor, finns det mycket anledning att tro att denna specifika feromon och androstenol kan ha en mycket verklig påverkar mänskligt beteende. Vetenskapen berättar bara för oss att det kunde teoretiskt fungera (baserat på de skäl som beskrivs ovan). Det är upp till dig att tillämpa det i ditt eget liv och ta reda på det! Om du ger det ett skott, låt mig veta vad som händer!

Och för att undvika att göra denna punkt för hetero-normativ (och för att använda ett fem-dollar GRE-ord), kommer inget ord om huruvida celeryferomon ökar hjälper våra homosexuella och lesbiska vänner (det vill säga kan pheromone boost från selleri göra män attraktivare för andra män? Kan det göra kvinnor mer attraktiva för andra kvinnor?). Men att äta hälsosamt verkar alltid hjälpa till när det gäller att se och må bra , så jag antar att det inte kan skada!

Vill du prova det?

Oavsett om du behöver uppleva den här speciella fördelen med att äta selleri, finns det ingen anledning alls att inte inkludera mer färska råa frukter och grönsaker i din kost, så varför inte macka mer selleri ändå?

Att sprida några selleri pinnar med jordnötssmör eller dippa dem i hummus är förmodligen det mest populära sättet att njuta av vissa selleri, men här är några selleri-tunga recept som alla kan njuta av, män, kvinnor, homosexuella, raka, gifta eller singel:

Artikellänk: Selleri "gör männen mer attraktiva"