Kinesiskt fläsk med bittert melonrecept

Detta bittera melonrecept parar två starka smaker och bitter melon, en grönsak med en stark chalky smak.

Bitter melon är lite av en förvärvad smak-parboiling gör det mindre överväldigande. Fläsk med bitter melon kan tjäna 3 till 4 som en del av en flerkorsmåltid, eller göra en huvudmåltid för 2 när den serveras över ris.

Här är en annan bitter melon stir-fry recept .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta en stor kruka med vatten till koka.
  2. Skär ändarna av den bittra melonen och skär i halva längden (do not peel). Ta bort frön och pith från mitten av melonen med en liten sked. Skär melonen diagonalt i tunna, 1/4-tums skivor.
  3. Placera skivad bitter melon i kokande vatten och parboil tills det bara är ömt (2 till 3 minuter). Töm och lägg åt sidan.
  4. Skär fläsket över kornet till mycket tunna, 1/8-tums tjocka skivor som är 1 1/2 till 2 inches långa. Placera i en skål och tillsätt sojasås , 2 tsk risvin eller sherry, socker, peppar, omrörning för att kombinera. Tillsätt majsstärkelsen senast, omrör väl. Låt fläsket stå vid rumstemperatur under beredning av övriga ingredienser.
  1. I en liten skål, kombinera kycklingbuljongen och kvarvarande 1 matsked sherry. Lös upp majsstärkelsen i en matskål i en separat liten skål och lägg åt sidan.
  2. Skölj de svarta bönorna för att avlägsna överskott av salt. Mash bönorna med sidan av en klyv eller baksidan av en sked. I en liten skål, rör bönorna och hackad vitlök med en liten mängd vatten.
  3. Värm 1 matskedolja i en förvärmd wok . När oljan är varm, tillsätt böna-vitlökblandningen. Koka, rör om i ca 15 sekunder tills den är aromatisk, lägg sedan till fläskköttet. Rör i 2 till 3 minuter tills svinet blir vit och nästan kokt. Ta bort fläsken från pannan.
  4. Värm 1 till 2 tsk olja i wok, efter behov. När oljan är varm lägg den bittra melonen. Rör i en minut, häll sedan i kycklingbuljongblandningen. Lägg fläsken tillbaka i pannan, rör om att blanda allt ihop. Täck och simma i 2 minuter.
  5. Omrör blandningen av majsstärkelse / vatten. Skjut de övriga ingredienserna på sidorna av wok och lägg den till kycklingbuljongen i mitten av wok, omrör för att tjockna.
  6. Rör allt ihop, rör i sesamoljan och krydda med salt eller peppar om så önskas. Servera varmt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 210
Totalt fett 8 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 49 mg
Natrium 319 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 5 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)