Allt om Le Maréchalost

Allt om denna nya och unika ost

I världen av europeiska ostar är Le Maréchal en relativ nykomling, då cheesemaker Jean-Michel Rapin bara började göra det 1992. Herr Rapin från Vaud, Schweiz, är en hantverkare som förväntade sig konsumenternas önskemål om äkta, högkvalitativ produkter långt före andra. Han kombinerade sin passion med ett team av mjölkbönder som satte sina egna ambitiösa standarder för att utveckla och garantera en original, krämig smaksatt ost, och de började producera Le Maréchal.

Om du är fan av Gruyère eller Appenzeller, vill du lägga till Le Maréchal på din ostpalett. Du kommer att uppleva en intensitet av smak från den första biten - en krämig blandning av blommiga, mutter och doftande örtnotor. Smaken är robust och unik. Le Maréchal har mer av en smaklig smak, mer ört och någonsin så lite smaklös. Som några andra schweiziska ostar gnuggar torkade örter på varje hjul som det åldras, vilket är här den här subtila växtbaserade smaken kommer ifrån.

Göra av Le Maréchalost

Två gånger om dagen, varje dag på året levererar 14 mjölkproducenter fräsch, fortfarande varm mjölk till ostmejeriet. Där omvandlar Mr. Pain och hans team till ost senast 10 timmar efter mjölkning, i enlighet med deras osttillverkande traditioner. Lin med en mängd omega 3s (upp till 250 g / kg) läggs till nötkreaturmatningen, särskilt under vintern. Dessa väsentliga fettsyror, som hjälper blodflödet, finns därför naturligt i Le Maréchal.

Ostarna är inslagna i tyg innan de pressas i formar. En blandning av aromatiska, organiska örter sprids genom hand över ytan under behandling och mogning som varar i minst 120 dagar. Namnet Le Maréchal är stämplat på baksidan av varje bit och har sitt eget identifikationsnummer.

Årlig produktion är nu över 300 ton, varav 135 ton exporteras, främst till Frankrike, Tyskland, Benelux, USA och Kanada.

Namngiven för sin farfar

Osten är uppkallad efter sin farfar Emile Rapin, som bodde 1852-1943 i Corcelles-pres-Payerne, en by i Broye, Schweiz; han var smeden-farrie, eller som de säger på franska, en "Le maréchal-ferrant." Varje hjul av Le Maréchal-ost har en stor bild av farfar på etiketten och cheesemakern säger att osten speglar sin farfars "ursprungliga och robusta karaktär", särskilt hans rikliga mustasch som accentuerar sitt mejslade ansikte och det onda utseendet av tider som gått.

Njut av Le Maréchal

Cheesemakern säger att Le Maréchal kan serveras "upp i bergen på en picknick servett", vilket låter fantastiskt - men för oss som inte bor någonstans i närheten av ett schweiziskt bergskedja, måste vi bosätta sig för att äta det hemma . Koppla det med fikon, fikon spridning eller oliver och ett glas torrt vitt vin, som en Chasselas, för att få fram sin sanna natur.

Under kallare väder, upplev den schweiziska färdigheten för att ge fullsmakade, luxuösa smältostar och njut av Le Maréchal i en fondue eller raclette.