Grillade fläsk revben: Costillas de Cerdo a la Parilla

Fläsk revben är ett populärt tillskott till den sydamerikanska grillen. De är beredda på många olika sätt i Sydamerika, till skillnad från nötkreatursribben (som normalt är kryddat med salt endast och grillat i traditionell argentinsk stil - direkt på en varm grill eller med spett över öppen eld). Fläsk revben dra nytta av längre, långsammare matlagning, med marinader och glasyrer. Citrus och Chili Peppers används ofta för kryddor.

Du kan laga dessa revben helt på grillen med indirekt värme, om du har tid att hänga nära grillen i flera timmar, behålla temperaturen och kontrollera på revbenen. (Lägg till lite träflis för extra smak). Eller du kan steka dem vid en låg temperatur i ugnen före tid och sluta dem på grillen för att få den nödvändiga rökiga smaken. Marinera revbenen över natten om möjligt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbereda revbenen: Ta bort membranet från benens ryggstöd: Slå en matt kniv under membranet och använd kniven för att lossa membranet från revbenen och sedan avlägsna membranet. Skölj revbenen och klappa torr. Gnid hela med grovt salt och nymalet peppar.
  2. Förbered marinaden: Skal vitlöket och grovhacken. Hacka vita och gröna delar av scallionsna. Placera alla marinade-ingredienser i en mixer eller matberedare och bearbeta tills det är jämnt och väl blandat.
  1. Placera revbenen i en grunt skål och täcka med marinaden, gnugga marinaden i båda sidorna av revbenen med fingrarna. Skydda med plastfolie och kyl i ett par timmar eller över natten.
  2. Förvärm ugnen till 250 grader. Placera revbenen på en stor bit aluminiumfolie. Tillsätt marinaden och sätt i tätt med mer folie, se till att folien är väl förseglad runt revbenen. Placera foliepaketet på ett bakplåt och stek i ugnen i 3 timmar. Ta bort revbenen från ugnen och låt svalna.
  3. Värm grillen till medelhög, flytta kolet till ena sidan för att skapa ett område där revbenen kan laga mat över indirekt värme. Placera revbenen direkt över kolarna för att dra åt varje sida, flytta sedan dem till den svalare delen av grillen (runt 250 grader F) och koka i 5-6 minuter på varje sida, borsta dem med marinade eller med valfri mangoglasyr. Ta bort från värme och servera varmt.
  4. För att laga revben endast på grillen: Förbered grillen: Ljuskolet och dra sedan kol på ena sidan av grillen, skapa ett område med lägre temperatur - runt 225-250 grader Fahrenheit för revbenen. Skär revbenen på varje sida direkt över kolmen, lägg sedan över indirekt värme (temperaturen får inte överstiga 250 grader). Koka revben, ropa ibland med marinaden, i 3 - 3 1/2 timmar, eller tills ribban når en inre temperatur på 160 grader. (Se mer om matlagningsribben på grillen här ).
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 300
Totalt fett 22 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 29 mg
Natrium 1 780 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 2 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)