Basic Rödvinssås för nötkött eller lamm

En rödvinsås är en enkel reduktion, och det är en utmärkt sås att servera med lamm, biffar eller rostbiff eller anka. Om du gör en porssås efter rostning av nötkött eller lamm eller searing en biff, använd samma pan till såsen.

Använd ett gott kvalitetsvin, en du gillar att dricka, för denna sås. Ett billigt eller lågkvalitativt vin kunde producera en ganska bitter sås. Använd denna sås med grillade eller broiled biffar eller rostat fläsk eller nötkött.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smälta 1 matsked smör i en kastrull eller panna i vilken köttet seared. Placera resterande 3 matskedar smör i kylskåpet tills du behöver dem. Smörj sjalotten tills det är ömt, ca 4 till 5 minuter. Tillsätt vitlök och saut i ca 1 minut längre. Tillsätt oregano och tomatpasta. Koka, rör om i 1 minut.
  2. Tillsätt vinet och koka upp det. Minska värmen till medium-låg och sjuda, rör om så småningom tills den reduceras med ungefär hälften och förtjockning, ca 8 till 10 minuter.
  1. Placera en fin nätfilm över en skål och spänn såsen. Kassera fastämnena.
  2. Återgå såsen till pannan över låg värme. Skär de återstående 3 matskedarna av kallt smör i små bitar. Vispa smörbitarna i såsen ett par i taget.
  3. Smak och krydda med salt och peppar efter behov.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 213
Totalt fett 9 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 24 mg
Natrium 47 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)