Pear Cobbler Cocktail Recept Med Drunknade Päron

Färska, läckra päron börjar dyka upp på producera marknader i början av hösten och päronskomullscocktailen är ett fantastiskt sätt att njuta av denna goda frukt. Receptet är perfekt för höst och vinter underhållande och skulle göra ett utmärkt tillskott till Thanksgiving bordet .

Detta recept har klassisk stil, baserad på den traditionella skomaksspelformeln som är starkt beroende av färsk frukt. Det har dock några moderna vändningar. För en, parar vi en torr sherry med en söt päronbrandy (eller pärellikör, om du vill). Det kräver också en hemlagad kanelsirap . Ändå är det de berusade päron som stjäl showen och gör verkligen cocktailen något speciellt.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör berusade päron

Du behöver verkligen bara en päron för att göra en runda drinkar, men med två päron av olika sorter läggs extra färg och smak till päronskomaren. Du kan till exempel ha en Bosc päron och en Bartlett päron eller ens välja en grön och en röd Bartlett päron. Den kvarvarande päron kan helt enkelt vara ett mellanmål, eller du kan reservera dem och göra din egen pärellikör .

Det trevliga med att blöta päron i sprit är att frukten plockar upp smaken av brandy.

Samtidigt lägger det till lite extra smak för brandy. Även brandy hjälper till att bevara köttets kött så det blir inte brunt, ett vanligt problem med frukter som äpplen och päron på grund av oxidation .

  1. Skölj päronen.
  2. Ett enkelt sätt att tärning päron är att skära varje päron i fyra eller fem tjocka skivor. Stack skivorna och gör två stycken i längdriktningen, sedan en enda snitt i motsatt riktning.
  3. Placera päronbitarna i en burk och häll tillräckligt med brandy över dem så att de är helt nedsänkt.
  4. Täck burken och låt den sitta på en sval plats under 12-24 timmar. Det finns inget behov av att kyla den.

Blanda Pear Cobbler

När dina berusade päron är redo är det dags att bygga cocktailen. För detta kommer du att använda samma brandy som päronen blöts in, vilket bör försiktigt infunderas med en liten fruktsmak.

  1. Kombinera sherry, päronbrandy och sirap i en cocktailhackare fylld med is.
  2. Skaka bra .
  3. I ett kylt glas , börja bygga skomakaren genom att blanda krossad is eller små isbitar med berusade päron och några druvor tills glaset är fullt.
  4. Skaka innehållet i skakan i det beredda glaset.
  5. Topp med några mer berusade päronstycken och druvor om så önskas.

Tips: Ha en cocktailspett eller tandpetare i närheten så att du kan välja ut och äta päron och druvor. Även om det inte är en garnering, är det en gång när du faktiskt uppmuntras att äta dryckens frukt. Det är en del av det roliga, så ignorera "rätt" etikett och njut av dina berusade päron.

Välja en Pear Brandy

En resa till spritbutiken bör innehålla minst ett pärlsmakad spritalternativ.

Pear brandies tenderar att komma i två stilar. En är en sann päronbrandy som destilleras från päron i stället för druvor. Den andra är lite mer som en likör som har sötts. Den senare är ganska vanlig i många fruktbrandies (äpple, körsbär, etc.) och tenderar att vara ett billigare alternativ. Du kan också leta efter en päron-smaksatt eau de vie.

Med den senaste cocktailrenässansen väljer många destillatörer att avstå de sötningsmedel som har lagts till fruktbrännare i årtionden. Det betyder att äkta päron brandy som inte är sötare än den genomsnittliga brandy eller Cognac blir mer lättillgänglig. Det här är bra nyheter för våra drinkar, men du kan förvänta dig att betala mer för dessa erbjudanden.

Oftast, för att hitta en stor päronbrandy, måste du se till att göra hantverkare. St. George Spirits och Clear Creek är två varumärken som producerar mycket imponerande pear brandies och de är tillgängliga i hela USA. Se även till ditt lokala distillers erbjudanden, eftersom många av de minsta producenterna gör fantastiska pearbrandies.

DIY Pear Brandy

Ett annat alternativ, som kommer att ta mer tid, är att göra din egen päroninfunderad brandy . Välj helt enkelt din favoritflaska standard brandy, skiv upp några päron och kombinera dem i en infusionsburk. För att få maximal smak bör infusionen ta cirka en vecka. Utsätt päronen, och du har en välsmakande päronbrandy utan sötningsmedel.

Prova en päronlikör

Päronlikor är säkert ett annat alternativ, men de är söta ( som alla likörer är ).

Om du väljer att gå denna rutt, var noga med att välja en fino sherry istället för en oloroso . Finos är torrare och mindre rika, vilket bibehåller balansen med sötare likör. Idag kan du hitta några fantastiska päronlikörer och bästa rekommendationer inkluderar Berentzen, Bols och Mathilde.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 321
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 6 mg
kolhydrater 88 g
Kostfiber 23 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)