Krämig Risotto Med Pan-seared Kammusslor och Korv Recept

Risotto är en underbar metod för matlagning av ris. Genom att ständigt omröra och tillsätta vätska lite efter gång, avslutar arborio-riset med en fin krämig konsistens.

Detta recept lägger till en himmelsk trio av kammusslor, kryddig Andouille korv och jordgubbar tillsammans med några färska örter för att skapa en härligt välsmakande och aromatisk maträtt. Detta är komfortmat vid sitt bästa!

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör Risotto

  1. I en middels gryta, sätt kycklingbuljongen till en simmer.
  2. Värm oljan över en måttlig låg värme i en stor kruka. Tillsätt löken och koka, omrör ibland tills det är genomskinligt, ca 5 minuter. Tillsätt riset och kombinera väl med en träsked tills riset glistrar och är väl belagt med olja. Tillsätt vitlök och koka i ca 2 minuter.
  3. Tillsätt vinet och fortsätt att laga mat under omrörning tills det mesta av vinet har absorberats av riset.
  1. Tillsätt ca 1/2 kopp av den kokande buljongen och koka, omrör ofta tills den har absorberats. Riset och buljongen ska ligga i låg simmer, justera värmen om det behövs. Fortsätt laga riset, tillsätt buljong 1/2 kopp åt gången och låt riset absorbera det innan du lägger till nästa 1/2 kopp. Koka riset på detta sätt tills det är ömt (gör ett smakprov), cirka 25 till 30 minuter totalt. Du kanske har lite buljong kvar.
  2. Rör i Asiagoosten och hackad timjan.

Koka champinjoner och korv

  1. I en stor panna över medelhög värme tillsätt 2 matskedar smör och svampen. Omrör ibland, laga svampen tills den är brunad (ca 5 minuter). Tillsätt majs och korv. Kasta blandningen tills den är väl kombinerad. Värm noggrant (ca 5 minuter). Vrid värmen ner till lågt.

Koka kammusslorna

  1. Om du använder frysta kammusslor, se till att de är helt tinade. Skölj kammusslorna noggrant och se till att de är fria från sandkvist. Ta bort eventuella abduktormuskler som fortfarande är fästade på kammusslorna. Torka kammusslorna torra med en pappershandduk och lägg åt sidan.
  2. Tillsätt 1 matsked olivolja och 1 matsked smör till en stor sautépanna och lägg över hög värme. När fettet bara börjar röka tillsätt kammusslorna så att de inte rör varandra. Smörj kammusslorna tills de bildar en gyllene jordskorpa, vänd sedan om och gör detsamma på andra sidan (ca 1 1/2 minuter för varje sida). Torka inte över eller de kommer att vara tajta. Ta ut kammusslorna ur pannan och placera på en annan platta.
  1. Tillsätt kammusslor och vild svamp och korvblandning till risotto och mixa försiktigt med en träsked tills den är väl kombinerad. Smaka med salt och peppar. Sked enskilda portioner på tallrikar. Om du vill kan du lägga till mer Asiago ost på toppen. Njut av!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 856
Totalt fett 35 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 16 g
Kolesterol 90 mg
Natrium 2 324 mg
kolhydrater 92 g
Kostfiber 6 g
Protein 39 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)