Spenat och Ricotta Cannelloni / Manicotti (Cannelloni Ricotta e spinaci)

Detta är en klassisk fylld-och-bakad pastarrätt som är bra när som helst på året, och det gör också bra rester. Du kan till och med frysa eventuella rester, som kommer att hålla i ungefär tre månader om de är välpackade i en frysbox eller säck. För uppvärmning av frysta rester: Låt upptining i kylskåp över natten och värm sedan i en ugn enligt beskrivningen nedan.

Som med alla italienska rätter är det viktigt att använda högkvalitativa ingredienser för bästa resultat. Om det är möjligt, använd större, mörkare löv av mogen spenat i stället för spenat eller ung spenat. Det är mycket mer smakfullt och håller dess konsistens bättre när den lagas, snarare än att sönderföras i en något smal röra. Mycket högkvalitativ ricotta är också nödvändig. Om du bara har tillgång till vattna, chalky stormarknad varumärken, försök att göra din egen ricotta! Det är lättare än du tror. ( Gör din egen färska hemlagad Ricotta ).

Antingen ark av färsk pasta eller torkad cannelloni-rörpasta (kokad enligt förpackningsanvisningarna - var noga med att inte överkaka) kan användas; båda ger bra resultat.

Förhållandet mellan spenat och ricotta är mycket högre i denna mer autentiska italienska versionen. Många amerikanska anpassningar innehåller mestadels ricotta, bara knappt flecked med spenat, medan det verkligen borde vara större bitar av hjärtlig spenat med lite ricotta och ägg som håller allt tillsammans.

Valfri variation: Du kan skona en ladleful av en enkel tomatsås över botten av bakfatet efter den läskiga besciamella och en annan över toppen av cannelloni innan du täcker dem med resten av besciamella.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 425 grader Fahrenheit.

Tvätta spenatbrunn, kassera alla stammar och koka över medelhög värme i en stor kruka (med bara det kvarvarande vattnet i bladen efter tvätt) i ca 10 minuter. Tappa väl i en finmask, tryck ner på den kokta spenaten med botten av en träsked för att pressa ut så mycket vatten som möjligt. Häll sedan den kokta spenaten fint och överför den till en medium skål.

Rör i ricotta, ägg, 8 msk riven parmesan, salt och muskotnöt. Blanda bra för att kombinera.

Om du använder färska pastapapper: Koka arken i 1 minut i kokande saltat vatten, dränera och omedelbart nedsänka i kallt vatten; låt sitta i kallt vatten i några minuter, ta bort och låt torka på en ren kökshandduk eller stort träskärbräda.

Om du använder torkade pastarör: Koka enligt förpackningsanvisningar, dränera och dunka i kallt vatten. Dränera väl Fyll med en liten sked.

Smidigt fördela fyllningen mellan rektanglarna av färsk pasta (eller pastarör). Om du använder ark: Lägg en sked fyllning nära de korta ändarna och rulla upp i längdriktningen för att bilda 8 cannelloni.

Sked en ladleful av Besciamella sås över botten av en liten smurt bakfat och sprida jämnt över botten. Överför fylld cannelloni till bakningsskålen i ett skikt, täck dem jämnt med resterande besciamella och skölj sedan med de återstående 4 msk riven parmesan och smöret fördelat jämnt för att dotera ytan.

Baka tills guldbrun, ca 15 till 20 minuter.