Vad är Fat Back (Fatback)?

Fatback, aka fatback, är så mycket som det låter, fettet från baksidan av en gris. Det är en "hård fett" som kan hackas och slipas. Som sådan är fatback en viktig ingrediens i många korv för att lägga till smak och juiciness. Den extra feta fatbacken tillägger korv är det som gör korv har den rika smaken och konsistensen.

Hur man använder Fatback

Fastän fatback är fast vid rumstemperatur är det lättare att hugga eller mala om det har blivit välkyldt - även om det snabbt kan stoppa 15 minuter i frysen, kan den hålla sin form när du jobbar med den, speciellt vid slipning av korv.

Obs! När du gör korv är det bäst att hugga fatbacken och köttet, lägg bitarna i frysen i 10-15 minuter och slipa ihop dem - det är mer troligt att fatbacken sätter stopp på slipplattorna.

Fatback kan läggas till vilken maträtt som helst med markkött för extra smak och fukt. Det kan ge juiciness till hamburgare, köttbullar och fyllning, liksom andra rätter med markkött. Observera emellertid att fet baksida har en ganska hög vattenhalt. Detta kan hjälpa till med en saftig faktor, men det kan också orsaka krympning i saker som hamburgare eller köttbröd om alltför mycket fatback används eller disken är överkokt.

Vad är skillnaden mellan Fatback och Lard?

Fatback är fläskfett från en slaktad gris, medan svin är fläskfett som har gjorts eller smält och spänts - innan den får svalna och stelna igen. Renderingsprocessen gör smaken smidig och skurbar, med en konsistens mer som smör, medan fatback är mer fast som kött.

Av den anledningen är fatback och lard, även om de är både rena fläskfett, inte utbytbara. Att lägga till svamp på ett korvrecept i stället för fatback skulle leda till en jätte röra, och det finns inget sätt att "jobba" fatback i en pajdeg i stället för svamp.

Fatback kan emellertid smälta, ansträngas och omvandlas till svamp, om du är redo för ett gammalt-skol-själv-projekt.

Om du gör det, vet du att du måste behålla den resulterande smeten i kylskåpet eller frysen, eftersom det inte kommer att vara stabilt på vägarna av hydrerad svamp till salu på marknaderna.

Medan fatback kan göras i svamp, är resultatet mindre värdefullt än den mer delikata lövgarden som gjorts från det "mjuka fettet" som kommer från bukhålan. Lard från fatback kommer att ha en mer anmärkningsvärd fläsk smak än löv gör.

Vad är skillnaden mellan Fatback och Salt Pork?

Fatback används också ibland för saltfläsk. Äkta saltfläsk är fatback som har saltats och botats för att förlänga hållbarheten. Saltfläsk är en viktig ingrediens i södra matlagning, vilket ger smak och juiciness till gröna och andra rätter. Det var också en standardbeställning i pionjärlarmare på 1800-talet, eftersom det var relativt billigt, hålls bra, tillade smak för måltider och gav ett lättportabelt matlagningsfett.