Klassiskt rostben av lammrecept

Lammsteg är ett av de enklaste "speciella tillfällen" recepten som finns. Den enkla ört-, citron- och vitlök marinadeen är allt detta stora lammbehov innan det rostas till rosa perfektion.

Gör 6-8 portioner rostben av lamm

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera alla ingredienser, förutom olivolja och salt, i en stor skål. Gnid lammbenet noggrant med marinaden tills det är belagt. Du kan till och med trycka några örter och vitlök i eventuella sprickor och sprickor. Placera lammet i en plastpåse och marinera i kylskåp över natten, eller i minst 6 timmar.
  2. Ta bort lammet från kylskåpet och låt sitta i 45 minuter för att komma upp till rumstemperatur. Ta bort lammet från marinaden och sätt på ett stativ i en stor stekpanna. Gnid med olivoljan och säsong mycket generöst med saltet. Håll sidan med den mest feta uppåt.
  1. Förvärm ugnen till 450 grader F. Skoka i 15 minuter i den varma ugnen för att börja grilla ytan, minska ugnen till 315 grader F. och steka i ca 10 minuter per pund (för ett 5-6 pund ben kommer det att bli cirka en timma).
  2. Den bästa metoden för att kontrollera doneness använder en digital kötttermometer och tar bort lammet när interntemperaturen når 135 grader F. Detta ger dig en fin rosa och saftig rost. Låt lammet vila i minst 20 minuter före skivning. Det är bäst skivat tunt, mot köttets kött.
  3. Obs: Medan köttet vilar, kan du hälla av fettet från stekpannan, placera det över en medelflamma, och deglaze de bruna bitarna på botten med en kopp vatten eller lager. Skrupa helt enkelt pannans botten med en spatel medan vätskan simmrar tills alla karamelliserade juicer har löst sig. Häll detta över det skivade lammet när det serveras.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 854
Totalt fett 58 g
Mättat fett 24 g
Omättat fett 25 g
Kolesterol 266 mg
Natrium 259 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 2 g
Protein 71 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)