Gör din egen sötsurssås

Apelsinjuice och hackad ingefära lägg till en extra spark till denna basala sötsurssås. Detta recept ska smaka och likna den typ av sötsurssås som du hittar i de flesta kinesiska restauranger.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Blanda majsstärkelse med vatten i små skål och omrör för att lösa upp majsstärkelse. Avsätta. I en separat skål röra om 2/3 kopp vatten, ättika, tomatpasta, sojasås, apelsinjuice, salt och socker, tills de kombineras. (Om det behövs, använd en visp att blanda i tomatpastaen).

2. I en kastrull, värm oljan på medium värme (ca 6 på ratten). Tillsätt den malet ingefära och koka i ca 1 minut, omrör, tills det är doftande och börjar brinna.

3. Lägg till sås och koka, whisking för att lösa upp socker. Justera värmen ner efter behov. (Obs! Vid denna punkt om du vill kan du ta bort pannan från värmen och häll såsen genom en meshfilm för att ta bort den malet ingefära och återvänd sedan till kaminen).

4. Omblanda majsstärkelse / vattenuppslamning. Vrid upp värmen och häll upp slammet i såsen, rör om snabbt för att tjockna. Servera omedelbart eller förvara i en sluten behållare i kylskåp. Uppvärmning före användning.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 55
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 181 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)