Klassiska laxpattor

Dessa grundläggande laxpatties-eller laxkroquetter har länge varit en favorit södra maträtt. Om du är från söder har du förmodligen förtjusta minnen av fredkvälls laxkroquetter. Inte bara är dessa laxkroquetter en lättberedning, användningen av konserverad lax gör dem enkla på budgeten.

De gör en fantastisk vardaglig familjen måltid med makaroner och ost. Eller servera dem med pommes frites eller rostad potatis och ångad ärtor eller broccoli. Gurkor med gräddfil och dill är ett utmärkt val; dill och gurkor båda går bra med lax.

Servera patties med köpt eller hemlagad tartarsås , remouladesås eller dillsås (nedan).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Vrid laxen och vätskan till en medelstor skål. Fling laxen med en gaffel, ta bort alla hud och ben. Mindre ben är ätliga och kan mosas. Tillsätt riven lök, persilja och peppar; blanda noga.
  2. Tillsätt de slagna äggen och blanda väl. Tillsätt tillräckligt med brödsmulor, ca 1/2 till 3/4 kopp, för att blandningen ska vara tjock nog för att formas till ca 12 små patties. Rulla pattiesna i de återstående brödsmulorna för att belägga noggrant.
  1. Smält 2 msk smör i en stor stor stekpanna eller sautpanna över låg värme. När smöret är varmt, lägg till laxpattiesna. Stek patties långsamt på ena sidan tills den är brunad. Tillsätt det återstående smöret, vrid pattiesna och stek dem tills de är bruna på andra sidan.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 347
Totalt fett 19 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 217 mg
Natrium 269 ​​mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 1 g
Protein 26 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)