Peach Cobbler

När vi tänker på persikor tänker vi automatiskt på söder, särskilt Georgien. Så det verkar bara naturligt att persika skomakare är en favorit södra efterrätt, speciellt när den fuzzy rosa-gula frukten är i säsong och på dess juiciest. Men detta recept är också gott med konserverade persikor, så du kan göra det när som helst på året. Många persika skomakare recept kräver att skinga persika blandningen över degen eller instruera att släppa dollops av degen över persika skivor. Det här persikoscobblerreceptet har dock en full skorpa som täcker frukten, vilket skapar en krispig topp över en söt och öm fyllning.

Denna efterrätt frågar bara om en skål med vaniljglass eller sötad krämflaska för att avsluta den. Du kan också lägga till en nypa muskotnöt till grädden för en tillsats av smak. Det här är en bra framkallad efterrätt att ta med till din nästa grill- eller potluckmiddag.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 450 F.
  2. Sifta mjöl, bakpulver, salt och 1 matsked socker i en skål.
  3. Med en konditorblandare, skär i förkortning tills du har fina smulor. Tillsätt mjölk och blanda för att göra en mjuk deg.
  4. I en gryta eller bakfat, kombinera skivade persikor med citronsaft, resterande 2 matskedar socker, kanel och smör.
  5. Doppa skedar av degen ovanpå persika blandningen och klappa degen för att täcka toppen av persikor; Använd en kniv för att skapa ventiler för att tillåta ånga att fly.
  1. Baka i ugnen i 10 minuter; minska värmen till 350 F och baka i ytterligare 25 minuter, eller tills skorpan är guldbrun. Servera varma med en piskad kräm eller vaniljglass.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 269
Totalt fett 18 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 12 mg
Natrium 330 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)