Kinesisk restaurangmeny översättare

Vi har alla varit på en kinesisk restaurang eller takeaway och varit överväldigad av det stora antalet rätter som erbjuds, men ganska ofta tittar du på menyn och säger till dig själv "Vad är det?" Du kan bli förvånad att veta så mycket av rätter på restaurangmenyn är inte riktigt vad som traditionellt ätas i Kina och Taiwan - snarare är de västerländsk kinesisk mat.

Om du behöver hjälp dechiffrera menyn nästa gång du beställer eller äter ute på en kinesisk restaurang, har du kommit till rätt plats.

Du hittar översättningar för dim sum menyalternativ samt uttag menyalternativ. Det tar inte hänsyn till bokstavlig kinesisk skrivning, men det förklarar vad Fung Jeow, Har Gau och många mer delikatesser betyder på engelska.

Till exempel - nötköttbollar . Du antar att det innehåller nötkött men är de tillverkade med kryddad nötkött eller malet nötkött? Är de friterad, ångad, kokt?

Vad sägs om Kung Pao Ming Har? Det är allmänt känt att Kung Pao namnges efter någon officiell, men vad betyder den senare delen? Läs vidare för att ta reda på det.

Dim Sum Meny Översättare

Dim sum är en kantonesisk stil av ångad dumpling beredd i en liten, nästan bit-storlek portioner. I Förenta staterna har termen dim sum generaliserats för att även hänvisa till en typ av mat- eller restaurangupplevelse där små tallrikar av kinesiskt kök presenteras på mobilbilar till sittande lånare. Restauranghandlare väljer sedan disken de vill försöka och de presenteras med skyltarna från vagnen vid beställning.

Dim sum presenteras generellt och ätas familjen stil, vilket innebär att de små plattorna delas mellan bordet och på grund av de små portionerna kan diners prova en mängd olika rätter. Den typiska dim summen menyn kommer att innehålla olika typer av ångad bullar, ris nudlar rullar och dumplings, som alla kommer att innehålla en rad fyllningar och ingredienser från fläsk till räkor och kyckling till grönsaker.

Med tanke på det stora utbudet av dim sumrätter och det sätt på vilket en person beställer ordentligt, måste många första gången dim sum restauranggäster enkelt hoppa i fötterna först eller låta en mer erfaren medlem av delordningen. Men med den här beskrivande guiden kan vem som helst vara redo att behärska den typiska dim summenyn.

Take-Out Meny Översättare

Denna guide till kinesisk utcheckning innehåller en lista över de mest populära aptitretare, soppor och huvudrätt namn och introduktioner från kinesiska takeaways och restauranger över hela världen.

Redigerad av Liv Wan