Kinesisk Grillsås (Char Siu)

Traditionell kinesisk grillsås innehåller inte tomater men innehåller många fantastiska smaker. Denna tjocka sås fungerar perfekt på alla grillade eller rökt mat , men som de flesta grillsåserna kan lätt brinna på grund av sockerhalten. Så använd det bara i slutet av tillagningen. Prova denna läckra sås på fläskfilé , fläskspareribs, kyckling och kalkonbröst.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera alla såsingredienser i en dubbelkokare och låt sova i medium till medium låg värme i 10 minuter eller tills det börjar tjockna.
  2. När såsen har förtjockat, ta av från värme och låt blandningen svalna i 5 till 10 minuter före användning. Om du gör det i förväg, låt såsen svalna helt och placera i en lufttät behållare. Förvaras i kylskåp i upp till 1 vecka efter förberedelse. Uppvärm sås i mikrovågsugnen i 1 minut eller så innan du använder.
  1. Använd sås på alla typer av fläsk och fjäderfä. Använd i de senaste 5 till 15 minuterna av kokkonst, beroende på storlek och köttskärning. Titta på bränning. Såsen kan också serveras på sidan.