Frukostfyllda äpplen

Äpplen är utsökt på havregryn eller granola, så varför inte byta saker och istället för att fylla din frukost havre med äpple, topp ditt äpple med havre? Det är ett bra sätt att använda upp jordbruksfräscha äpplen och ett bra sätt att börja en kall dag. Och medan fyllda äpplen är näringsrika nog till frukost, gör de också en fin lätt efterrätt.

Detta recept gör 4-6 äpplen beroende på storleken på din frukt. Om du har stora äpplen behöver du bara fyra. Om du har mindre äpple, planerar du att använda sex. Rosiner och valnötter lägger textur tillsammans med söt och nutty smak till den fina rätten. Servera dem varma med vanlig yoghurt för en lätt söt och perfekt kryddad frukostbit.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F.
  2. Använd en äppelkärnare, melonbollare eller liten kniv, ta bort eller skör ut fröna och kärna varje äpple nästan till botten, vilket lämnar själva undersidan av äpplet så att fyllningen inte faller ut.
  3. I en liten blandningsskål, kombinera havre, socker, russin, valnötter, kanel, muskotnöt och salt. Tillsätt smöret och använd händerna för att klämma ihop blandningen, blanda den med de torra ingredienserna tills en smula bildas.
  1. Fyll varje äppelkärna till toppen, packa fyllningen lätt. Placera äpplen i en 8 "eller 9" bakpanna med sidor. Tillsätt hett vatten eller cider i pannan, undvik topparna på äpplen och täck med aluminiumfolie.
  2. Baka i 30 minuter. Ta bort folien och baka i 10 till 20 minuter, eller tills äpplen lätt kan genomborras med en kniv och toppningen är brunad.
  3. Servera varma. Topp med yoghurt om så önskas.

variationer: