American Tex Mex Supper

Denna gryta är ett kors mellan siciliansk mat , en av mina favoriter och min mexikanska pizza , som är det första recept jag någonsin har utvecklat. En kryddig blandning av frysta smulor, lök, vitlök, refiterad bönor och taco sås lagras över en kombination av en krämig sås och armbågsmakaroni. Det är tröstande, läckert och perfekt för en weeknight-middag.

Detta recept gör två grytor som vardera tjänar fyra personer. Du kan baka dem båda på en gång och sedan kyla en för att värma i mikrovågsugnen senare i veckan, eller du kan frysa en. Eller om du fryser en folkmassa, är det ett billigt sätt att göra det!

Du kan använda nötkött i stället för de frysta smulorna om du vill. Bara laga nötköttet med lök och vitlök, rör om att bryta upp köttet tills det är brunat. Tappa väl och fortsätt med receptet. Och du kan göra det så mjukt eller kryddigt som du vill. Om du gillar kryddiga livsmedel, lägg till några hackade gröna chili eller jalapeño paprika, dränerade, och lägg till några krossade rödpepparflingor eller cayennepeppar. Detta är ett "Minnesota kryddigt" recept, bara för referens.

Servera denna härliga och tröstande maträtt med en sval och skarp grön sallad, några ångade eller rostade morötter, eller majs blandad med lite salsa och grädde. Till efterrätt skulle en del färsk frukt som ströks med smuliga makarongkakor vara lätt och uppfriskande.

Vad du behöver

Hur man gör det

Ta en stor kruka med saltat vatten till koka. Förvärm ugnen till 350 ° F.

Under tiden värm olivolja i en stor stekpanna över medelvärme. Tillsätt lök och vitlök. koka och rör om till anbud, ca 5 minuter,

Lägg smulorna och bryta upp med en gaffel. Tillsätt refiterad bönor, taco sås, chili pulver, kummin, salt och peppar och sätt till en simmer. Sänk värmen till låg och sjuda medan pastan lagar mat och omrör ofta.

Tillsätt makaron i potten med kokande vatten och laga mat enligt förpackningsanvisningar.

Under tiden kombinera gräddeost och mjölk i stor mikrovågssäker skål. Mikrovågsugn på hög i 1-2 minuter; Avlägsna och rör om med en piskvisk tills mjuk och krämig. Tillsätt Alfredosås, gräddfil och Parmesanost och rör om.

När nudlar är färdiga, dränera och tillsätt till gräddeostblandningen i skålen.

Spray 2 2-1 / 2-kvarts grytor med nonstick matlagningsspray. Sätt hälften av nudelsblandningen i varje gryta. Topp med den refiterade bönblandningen. Strö över osten.

Baksätt i 25-35 minuter eller tills grytan är bubbla och osten smälter och börjar brinna.