Herb och Rödvin Rotisserie Lammben

Detta lammben är marinerat i en läcker vin- och örtblandning, placerad på ett rotisserie och basted under hela matlagningsprocessen. En perfekt maträtt för semestern och någon stor fest.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Skär bort allt överskottsfett från lammbenet. Rise och klappa torrt.

2. Kombinera marinade ingredienser i matberedare. Ta bort 1/4 kopp (60 ml) och lägg åt sidan. Applicera kvarvarande marinaden liberalt på lammbenet. Placera i en djup skål, täck och kyld i 1 till 2 timmar. Under tiden förbereda sig för att baste. Du kan använda en del av denna blandning för att injicera direkt i lammet innan du lagar mat.

3. Förvärm grillen för medium värme.

Detta görs bäst med en droppkanna under lammet för att förhindra att droppingar orsakar flare. Att lägga ett ben i benet på en rotisserie spett kan vara lite utmanande. En lång tunn kniv eller stor metallskiva kan användas för att göra ett hål genom att börja i benänden och arbeta genom den tjockaste delen av benet. Det är viktigt att försöka hitta mitten för att balansera lammbenet på rotisseriestången. Skydda med rotisseriegafflarna tätt. Det kan vara nödvändigt att knyta benet med köksgarnet (se rotisseriekokning för mer information).

4. Placera lammbenet på grillen, se till att den är ordentligt centrerad och kunna vridas fritt. Placera en dropppanna under och tillsätt flera koppar vatten till pannan. Håll grillen på medium till medelhög värme. Vatten i pannan ska inte koka. Om grillen har en rotisseriebrännare, måste du bara använda den. Om grillen inte har en rotisserie brännare, men har mer än två huvudbrännare, måste du använda brännarna på båda sidor för indirekt grillning .

5. Grilllambben i ca 20 till 30 minuter per pund. Kontrollera temperaturen i den tjockaste delen av köttet, undvik benet. När lammet har nått en inre temperatur över 145 grader F / 65 grader C (eller högre om så önskas), ta bort från värme och tält med aluminiumfolie i 10 till 12 minuter. Skär och servera.